ULTIMA ORĂ Benzină - Revin ieftinirile

ULTIMA ORĂ Benzină - Revin ieftinirile
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 31 mar 2022

OMV Petrom, liderul pieței autohtone de carburanți, a ieftinit joi benzina cu 6 bani pe litru, transferând în prețul la pompă scăderea cotațiilor țițeiului Brent din ultima săptămână, așa cum anticipa Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

În urma anunțului că administrația Biden intenționează să recurgă din nou la eliberarea masivă de țiței din rezervele federale pentru a combate inflația în creștere și deficitul de aprovizionare, cotațiile țițeiului Brent pentru luna mai, a căror tranzacționare expiră joi, s-au depreciat cu 4.5%, la 108,3 dolari pe baril. Și cotațiile Brent-ului pentru iunie, mai lichide, au coborât cu același procent, ajungând la 106,41 dolari pe baril. Potrivit Bloombreg, SUA ar urma să disponibilizeze 180 milioane de barili din stocurile sale.

În ultimele 7 zile, Brent-ul de referință pe piața europeană, s-a depreciat cu aproximativ 13%, în mare parte la începutul săptămânii.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Companiile comerciante de carburanți modifică prețurile acestora în funcției de cotațiile internaționale Platts ale benzinei și motorinei, care la rândul lor sunt influențate de evoluția cotațiilor petrolului.

Pentru a evita transmiterea volatilități ridicate de pe piața petrolului în prețul la pompă, companiile preferă să îl actualizeze pe cel din urmă cu o întârziere de câteva zile.

Liderul pieței autohtone de carburanți a ieftinit în noapte de miercuri spre joi benzina cu 6 bani/l atât în stațiile Petrom, cât și în cele OMV din capitală, relevă date analizate de Profit.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Piețele au reziliență. Companiile continuă să arate rezultate financiare bune CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Piețele au reziliență. Companiile continuă să arate rezultate financiare bune

Astfel, dacă miercuri, un litru de benzină standard costa între 7,74 și 7,88 lei în stațiile Petrom, și între 7,94 și 8,12 lei în cele OMV, joi dimineață prețurile coborâseră la 7,68-7,82 lei, respectiv 7,88-8,06 lei.

Prețul motorinei standard a rămas același cu cel din ziua de miercuri, de 8,21-8,3 lei/l în stațiile Petrom și de 8,4-8,59 lei/l în cele OMV.

Europa se confruntă cu perspectiva unei penurii de motorină, în condițiie în care fluxurile de motorină dinpre Rusia se reduc în urma invaziei din Ucraina, arată șefii Trafigura și Gunvor, doi dintre cei mai mari traderi de mărfuri la nivel global. Prețul motorinei în Europa a crescut accelerat în ultimele săptămâni, fiind inflamate și de posibilitatea interzicerii de către UE a importului de țiței din Rusia.

Celelalte companii au păstrat prețurile neschimbate și la benzină și la motorină, însă probabil că vor ieftini și ele carburanții în zilele următoare.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi

După scumpirea de marți noapte a benzinei standard cu 5 bani/l, Lukoil continua joi dimineață să vândă motorina cu 8,28-8,31 lei/ și benzina cu 7,79-7,84 lei/l.

Și MOL continua să comercializeze joi dimineața motorina cu 8,38-8,56 lei/l, iar benzina cu 7,89-8,12 lei/, după ce cu o zi înainte ieftinise combustibilul diesel cu un ban pe litru și scumpise benzina cu 4 bani/l.

De la începutul anului, Brent-ul s-a apreciat cu aproximativ 41%, în timp ce prețurile carburanților comercializați în România, cu circa 26% în cazul benzinei și cu aproximativ 35%, în cazul motorinei.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
benzina
motorina
ieftiniri
brent
omv
petrom
lukoil
mol