Un fost director din Hidroelectrica, trimis în judecată pentru decontarea unor lucrări neefectuate în valoare de peste 6 milioane de lei

Un fost director din Hidroelectrica, trimis în judecată pentru decontarea unor lucrări neefectuate în valoare de peste 6 milioane de lei
scris 13 dec 2019

Un fost director din Hidroelectrica a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru decontarea unor lucrări neefectuate în valoare de peste 6 milioane de lei. În plus, bărbatul ar fi determinat constructorul din cadrul proiectului “Acumularea Pașcani pe râul Siret în județele Iași și Suceava” să încheie trei contracte de prestări servicii cu două firme, deși acest lucru nu era necesar. ȘI reprezentanții celor două firme au fost trimiși în judecată.

Procurorii DNA Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Grigoriu Constantin - Romică, la data faptelor director al Sucursalei Hidrocentrale Bistrița SA Piatra Neamț, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), scrie News.ro.

Fostul șef de la Transelectrica, trimis în judecată pentru că și-ar fi falsificat diploma de inginer CITEȘTE ȘI Fostul șef de la Transelectrica, trimis în judecată pentru că și-ar fi falsificat diploma de inginer

De asemenea, a fost trimis în judecată un administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de complicitate la luare de mită în formă continuată (9 acte materiale), dar și un administrator al altei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată (9 acte materiale),

”În contextul realizării obiectivului de investiții «Acumularea Pașcani pe râul Siret în județele Iași și Suceava», în perioada 2010-2011, inculpatul Grigoriu Constantin – Romică, pentru a-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiile de serviciu constând decontarea la timp a lucrărilor, i-ar fi determinat pe reprezentanții societății contractante să încheie, chiar dacă nu se impunea acest lucru, trei contracte de prestări servicii cu firmele administrate de ceilalți doi inculpați. Ulterior, în baza a 15 facturi fiscale ce ar fi fost emise de cele două firme, societatea contractantă ar fi decontat suma totală de 6.518.609 lei pentru lucrări care în realitate nu ar fi fost executate”, a transmis, joi, DNA.

Sursa citată a precizat că, în aceeași perioadă, Grigoriu Constantin – Romică, în calitate de președinte al unei comisii de evaluare, prin încălcarea obligațiilor de serviciu prevăzute de OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică (…), ar fi atribuit unei alte societăți comerciale un contract de lucrări la obiectivul “Acumulare Galbeni. Realizarea etanșării și consolidării digului mal drept pe zona km 0 – km 3. Lucrări de intervenții”.

”În realitate, dacă ar fi fost respectată legislația în vigoare, oferta tehnică și financiară a societății respective ar fi trebuit respinsă de comisia de evaluare prezidată de Grigoriu Constantin Romică. Ulterior, inculpatul i-ar fi determinat pe reprezentanții societății contractante să încheie trei contracte de furnizare bunuri și prestări servicii cu firma unuia dintre ceilalți doi inculpați în valoare totală de 5.004.200 euro fără TVA și 5.950.232 lei fără TVA”, au mai transmis procurorii.

Urmare a acestor demersuri, beneficiul total al firmei administrată  de omul de afaceri ar fi fost de 1.718.818 euro și 2.541.280 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalului Neamț.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
hidroelectrica
dna