Un nou proiect eolian, de 461MW, în județul Buzău. Prima fază, cu 30 de turbine, finanțată printr-un credit sindicalizat de 290 mil. euro coordonat de Unicredit

Un nou proiect eolian, de 461MW, în județul Buzău. Prima fază, cu 30 de turbine, finanțată printr-un credit sindicalizat de 290 mil. euro coordonat de Unicredit
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2024

First Look Solutions SRL, un joint-venture realizat între Rezolv Energy, sustinut fondul global Actis și producătoryl internațional de energie regenerabilă Low Carbon, va construi și opera un parc eolian de 461 MW, în două faze. Prima dintre acestea va fi finanțată printr-un împrumut sindicalizat, anunțat astăzi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

UniCredit Bank a încheiat cu succes o tranzacție sindicalizată în calitate de Joint Global Coordinator și Bookrunner, constând într-un pachet de finanțare de până la 291 milioane EUR către First Look Solutions SRL cu scopul de a finanța dezvoltarea primei faze de 192 MW, dintr-un proiect de energie eoliană mai amplu. Proiectul este situat în județul Buzău, iar în prima fază, care va dura până în 2025, vor fi instalate 30 de turbine eoliene Vestas, a anunțat banca.

Pe lângă UniCredit Bank, facilitatea sindicalizată a fost finalizată alături de alte 7 grupuri bancare și instituții financiare. Pachetul de finanțare include un mix personalizat de produse cash și non-cash.

GRAFIC Proiectul Strategiei energetice a României: Utilizarea pompelor de căldură va crește semnificativ, ceea ce va pune presiune pe rețelele de distribuție a energiei electrice CITEȘTE ȘI GRAFIC Proiectul Strategiei energetice a României: Utilizarea pompelor de căldură va crește semnificativ, ceea ce va pune presiune pe rețelele de distribuție a energiei electrice

First Look Solutions SRL este un joint-venture realizat între Rezolv Energy (sustinut de Actis) și Low Carbon pentru construirea și operarea unui parc eolian de 461 MW, în două faze.

Resolv Energy este un producător independent de energie regenerabilă cu multă experiență, susținut de Actis, care oferă energie curat, fără subvenții, la un preț stabil și pe termen lung pentru utilizatorii industriali și comerciali. Rezolv face parte din Actis Fund 5, dedicat surselor regenerabile și stocării de energie, reprezentând 6 miliarde USD din capital investibil. Actis este un important investitor global în infrastructură durabilă, cu misiunea de a deveni un adevărat accelerator în tranziția net-zero a UE. Fondul deține în prezent active sub administrare de 13 miliarde dolari (AUM - Assets Under Management).

Low Carbon este un producător global de energie regenerabilă cu o experiență vastă în mai multe zone geografice, inclusiv CEE, expert în construirea, dezvoltarea și gestionarea proiectelor de energie din surse regenerabile. Low Carbon are o experiență de peste 13 ani în sectorul RES (Renewable Energy Solutions), gestionând în prezent peste 100 de locații de operare a energiei, inclusiv solare, eoliene și stocarea bateriilor). Până la sfârșitul anului 2030, Low Carbon își propune să atingă 20 GW, capacitate nouă de energie regenerabilă.

Raluca Popescu, Vicepreședinte Executiv Corporate UniCredit Bank a declarat: „Suntem mândri să fim în fruntea celor care susțin și promovează energia regenerabilă în România, deschizând astfel calea pentru un mâine sustenabil, prin soluțiile noastre de finanțare. În grupul UniCredit, prin serviciile de finanțare, consultanță și expertiza noastră solidă, ne sprijinim clienții cu cunoștințele și talentele noastre reunite din toate piețele unde operăm. Suntem onorați să avem șansa de a ne uni forțele cu Rezolv Energy și de a face parte din acest proiect unic. Confirmăm astfel, încă o data, că suntem aici să sprijinim tranziția către energie curată a clienților noștri.”

viewscnt
Afla mai multe despre
credit sindicalizat
parc eulian
buzau
low carbon
actis