Uniunea Europeană vrea să înceteze să mai finanțeze noi conducte de petrol și gaze

Uniunea Europeană vrea să înceteze să mai finanțeze noi conducte de petrol și gaze
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2021

Uniunea Europeană intenționează ca în viitor să înceteze să mai finanțeze noi conducte de petrol și gaze, pe măsură ce se reorientează spre promovarea surselor de energie care sunt mai puțin dăunătoare pentru mediu, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Negociatorii statelor membre UE și cei ai Parlamentului European au ajuns miercuri dimineața la un acord cu privire la o revizuire a Regulamentului pentru rețelele transeuropene de energie (Regulamentul TEN-E), care vizează decarbonarea și interconectarea infrastructurilor, scrie Agerpres.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Regulamentul revizuit stabilește noi priorități în producția de energie pentru a atinge obiectivele climatice ale UE, în ideea promovării rețelelor electrice, liniilor spre parcurile eoliene off-shore precum și a gazelor prietenoase cu mediul cum este hidrogenul.

Noile proiecte care vor utiliza în exclusivitate petrolul sau gazele naturale ar putea să nu mai primească sprijin de la UE în viitor.

Finanțarea urmează să fie furnizată prin intemediul așa-numitelor Proiecte importante de interes european comun (PIIEC), care pot fi aprobate mai rapid și susținut cu bani de la UE.

În luna noiembrie, Comisia Europeană a prezentat o nouă listă de a Proiectelor de Interes Comun în domeniul infrastructurii energetice trans-europene, listă pe care se află și mai multe proiecte din România. Cu toate acestea, lista include și proiecte din domeniul gazelor naturale, cum este cea de a doua fază a proiectului BRUA, ceea ce a generat critici din partea ONG-urilor de mediu deoarece aceste proiecte pot fi finanțate cu fonduri de la UE, chiar dacă gazele naturale sunt un combustibil fosil care emite gaze cu efect de seră.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

Acordul la care au ajuns negociatorii statelor membre UE și cei ai Parlamentului European trebuie să fie confirmat de Consiliul European și Parlamentul European, însă acest pas este considerat o simplă formalitate.

UE și-a propus o reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030, comparativ cu nivelul din 1990, pentru a ajunge la neutralitate climatică până în 2050. 

viewscnt
Afla mai multe despre
conducte gaze
uniunea europeană