Simtel Team - acord privind preluarea pachetului majoritar de acțiuni al ANT Power Energy

Simtel Team - acord privind preluarea pachetului majoritar de acțiuni al ANT Power Energy
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2021

Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, a ajuns la un acord cu privire la preluarea pachetului majoritar de acțiuni al ANT Power Energy, furnizor de servicii de prognoză pentru centralele electrice fotovoltaice și eoliene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția este supusă aprobării în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din 28 decembrie 2021.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

ANT Power Energy este o companie antreprenorială românească ce furnizează în principal servicii de prognoză pentru centralele electrice fotovoltaice. De asemenea, compania realizează servicii de reprezentare a clienților pe piețele de energie, aceștia din urmă fiind producători de energie fotovoltaică și eoliană și furnizori de energie. Portofoliul de activități al companiei include circa 120 de centrale electrice și șase furnizori de energie.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

Simtel Team are în vedere achiziționarea unei participații majoritare, de 51%, în ANT Power Energy pentru aproximativ 1,5 milioane de lei. Suma va fi plătită în două tranșe, prima având o valoare de aproximativ 475.000 de lei și urmând să fie plătită în numerar, imediat după data adoptării hotărârii AGEA a Simtel. Cea de-a doua tranșă, în valoare de circa 1 milion de lei, va fi convertită în acțiuni emise de Simtel, care vor fi decontate în cadrul unei majorări de capital social efectuată în acest scop. Pachetul minoritar de acțiuni – 49% din cadrul ANT Power Energy va fi deținut de fondatorul Adrian Tița, care va ocupa în continuare funcția de CEO al companiei.

În ceea ce privește planurile de dezvoltare, ANT Power Energy are în vedere extinderea echipei și a serviciilor oferite, în timp ce Simtel va oferi sprijin companiei în creșterea vizibilității în piață, stabilitate prin acces la finanțare, precum și suport în mărirea portofoliului de clienți. Obiectivul principal al acestui parteneriat este ca în următorii cinci ani ANT Power Energy să fie în top trei companii din România ce realizează servicii de reprezentare pe piețele de energie în numele clienților. De asemenea, compania ia în considerare și o potențială listare la BVB în următorii trei ani. Pentru Simtel, parteneriatul cu ANT Power Energy înseamnă lărgirea paletei de servicii oferite clienților și multiplicarea surselor de venit.

Simtel Team este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din 1 iulie 2021, iar în prezent are o capitalizare de piață de peste 160 milioane lei. Începând cu 11 octombrie 2021, acțiunile SMTL sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori București pentru piața AeRO.

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier SMTL și operează în 3 domenii de activitate - telecomunicații, energie regenerabilă și automatizări industriale. Simtel este specializată în furnizarea de servicii de integrare operatorilor de telecomunicații mobile, construirea și furnizarea de mentenanță a centralelor fotovoltaice, precum și automatizarea proceselor industriale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
simtel team
ant power energy