Vânzările de petrol rusesc către India au crescut anul trecut de 22 de ori

Vânzările de petrol rusesc către India au crescut anul trecut de 22 de ori
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2023

Vicepremierul rus Alexander Novak a declarat că Moscova trebuie să se concentreze pe majorarea exporturilor de energie către țările așa-zis "prietenoase", așa cum livrările de petrol rusesc spre India au crescut anul trecut de 22 de ori, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile din energie au reprezentat anul trecut 42% din bugetul federal al Rusiei, iar industria energetică a țării este sustenabilă, în pofida dificultăților provocate de sancțiunile occidentale, a afirmat oficialul rus.

GRAFIC Producția de țiței a UE a coborât la un minim record în 2021. Italia, România și Danemarca - cei mai mari producători CITEȘTE ȘI GRAFIC Producția de țiței a UE a coborât la un minim record în 2021. Italia, România și Danemarca - cei mai mari producători

Acesta anunțase recent că Moscova este aproape de a-și îndeplini obiectivul de a reduce producția de țiței cu 500.000 de barili pe zi (bpd), la aproximativ 9,5 milioane bpd, scrie Agerpres.

Cotația petrolului a crescut luni cu peste trei dolari, după ce Irakul a oprit exportul de petrol din regiunea semiautonomă Kurdistan și câmpurile petrolifere din Kirkuk, în timp ce anunțul First Citizens BancShares Inc privind achiziționarea depozitelor și împrumuturilor Silicon Valley Bank (SVB) a atenuat temerile că turbulențele de pe piețele financiare vor afecta economia și vor reduce cererea.

Luni, cotația barilului de țiței West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 5,1%, până la 72,81 dolari. Echivalentul european, țițeiul Brent din Marea Nordului cu livrare în luna mai, a urcat cu 4,2%, până la 78,12 dolari per baril. Este cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni pentru ambele cotații. 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
rusia