Vast Resources a încheiat prima fază a acordului cu Mercuria Energy Trading

Vast Resources a încheiat prima fază a acordului cu Mercuria Energy Trading

Andrew Prelea, CEO Vast Resources

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2018

Administratorul minelor polimetalice Mănăila și Băița Plai, compania britanică Vast Resources, a încheiat prima fază a acordului de finanțare semnat la începutul acestui an cu Mercuria Energy Trading.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform planificării, din cele 4 milioane de dolari achitate în luna martie, 1,6 milioane de dolari vor fi alocate restituirii unei părți din împrumutul contractat de la Sub Sahara Goldia Investments (SSGI) în cursul anului trecut, iar restul sumei va fi investită în totalitate în proiectele din România.

"Prin încheierea acestei prime faze a acordului, Vast Resources va aloca 2,6 milioane de dolari pentru dezvoltarea minelor pe care le administrează în județele Suceava și Bihor. Prioritatea din acest an a companiei rămâne construcția complexului metalurgic din apropiere minei sucevene, al cărei scop este de a contribui la reducerea costurilor de transport, eficientizarea întregului proces și creșterea capacității de producție", spun reprezentanții Vast Resources.

Trump exceptează Uniunea Europeană și alți patru aliați de la tarifele impuse pentru importurile de oțel și aluminiu, dar anunță tarife de până la 60 de miliarde dolari importurilor din China. Bursele au scăzut CITEȘTE ȘI Trump exceptează Uniunea Europeană și alți patru aliați de la tarifele impuse pentru importurile de oțel și aluminiu, dar anunță tarife de până la 60 de miliarde dolari importurilor din China. Bursele au scăzut

Cea de a doua tranșă a acordului semnat cu Mercuria Energy Trading, în valoare de 5,5 milioane de dolari, se preconizează că va fi tranzacționată în luna iulie a acestui an, conform planului anunțat de companie.

Andrew Prelea, care conducea anterior operațiunile Vast Resources în România, a preluat de la 1 ianuarie poziția de CEO al companiei britanice după fostul director general, Roy Pitchford, a demisionat.

Vast Resources, companie listată pe piața AIM a bursei londoneze, deține în România 100% din proiectul minier Mănăila, județul Suceava, și 80% din mina polimetalica de la Băița, județul Bihor, pentru care așteaptă obținerea licenței de exploatare de la ANRM. Compania

Compania a fost fondată la sfârșitul anului 2005.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercuria energy trading
vast resources