VIDEO Președinții Turciei și Rusiei au inaugurat gazoductul TurkStream

VIDEO Președinții Turciei și Rusiei au inaugurat gazoductul TurkStream
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2020

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și omologul său rus, Vladimir Putin, au inaugurat, miercuri, în mod oficial gazoductul TurkStream, care va alimenta anual Turcia și Europa cu o cantitate de peste 30 de miliarde de metri cubi de gaze naturale rusești via Marea Neagră, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cu prilejul unei ceremonii organizate la Istanbul, Recep Erdogan a calificat inaugurarea conductei TurkStream drept "un eveniment istoric pentru relațiile turco-ruse și harta energetică regională". "Parteneriatul dintre Rusia și Turcia se consolidează în toate domeniile în pofida eforturilor celor care se opun", a declarat la rândul său Vladimir Putin, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Interviu Cristina Filip, Managing Partner Filip & Company | Cum a fost anul 2019 pentru companie și care sunt planurile pentru 2020 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Interviu Cristina Filip, Managing Partner Filip & Company | Cum a fost anul 2019 pentru companie și care sunt planurile pentru 2020

Conducta TurkStream face parte din eforturile Rusiei de a ocoli Ucraina în livrările sale de gaze naturale spre Europa.

TurkStream va permite furnizarea de gaze naturale rusești din Rusia până în Turcia, via Marea Neagră, prin intermediul a două linii. Prima linie a conductei TurkStream, cu o capacitate de 15,75 miliarde de metri cubi pe an, va aproviziona piața locală din Turcia. Cea de-a doua linie, cu o capacitate similară, care va trece prin Bulgaria via Europa Centrală, ar urma să fie destinată aprovizionării clienților din Europa de Sud-Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
turkstream
putin
erdogan