VIDEO Prima TV: Românii, turiști de benzinărie în Republica Moldova

VIDEO Prima TV: Românii, turiști de benzinărie în Republica Moldova
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2022

Prețul mare al combustibului naște un fenomen aparte în estul țării. Șoferii trec granița în Republica Moldova și alimentează la pompele din statul vecin. Un litru de carburant este mai iefin cu aproximativ 2 lei decât în țară, așa că la un plin economiile sunt însemnate, putând ajunge chiar și la 100 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La doi kilometri de graniță, românii au descoperit o sursă ieftină de benzină și motorină. Stațiile PECO din Republica Moldova. Vestea s-a dus repede așa că acum vin cu zecile, arată Prima TV.

FOTO ​Kremlinul îl laudă pe Vladimir Putin că și-a schimbat ceasul elvețian cu unul patriotic CITEȘTE ȘI FOTO ​Kremlinul îl laudă pe Vladimir Putin că și-a schimbat ceasul elvețian cu unul patriotic

În lei românești, un litru de benzină costă 7 lei și 52 de bani, iar unul de motorină, 7 lei și 30 de bani. Iar autoritățile din Republica Moldova dau asigurări că prețul carburantului va continua să scadă în perioada următoare pe fondul scăderilor internaționale ale cotațiilor barilului de petrol.

Un fenomen similar de turism economic a fost consemnat și pe granița de vest a României. Localnicii din zonele apropiate graniței cu Ungaria treceau frontiera pentru a cumpăra carburant mai ieftin din țara vecină. Autoritățile de Budapesta au decis însă că benzinăriile nu mai pot vinde combustibil subvenționat decât cetățenilor maghiari.

Statisticile europene arată că cel mai ieftin carburnat poate fi cumpărat din Malta. În micul stat insular, litrul costă 1 euro și 12 cenți. La polul opus se află Suedia, unde prețul benzinei este de 2 euro și 40 de cenți.

viewscnt
Afla mai multe despre
bezina
republica moldova