Compania de diagnostic medical Hiperdia, preluată de grupul Affidea controlat de miliardarul elvețian Ernesto Bertarelli, se extinde pe piața locală, deschizând un centru într-un mall

Compania de diagnostic medical Hiperdia, preluată de grupul Affidea controlat de miliardarul elvețian Ernesto Bertarelli, se extinde pe piața locală, deschizând un centru într-un mall
scris 10 aug 2018

Compania de diagnostic medical Hiperdia, preluată în vara anului trecut de grupul de servicii medicale private Affidea, fostul Euromedic, controlat de miliardarul elvețian Ernesto Bertarelli, se extinde pe piața locală, deschizând un nou centru în Ploiești, în centrul comercial West Mall, pentru care a semnat recent actele de închiriere a unui spațiu.

Hiperdia a fost înființată în 1997 și furnizează servicii de imagistică medicală, analize de laborator și consultații clinice în 23 de centre medicale din 12 județe. Reteaua de clinici a companiei este activă în Arad, Brașov, București, Bistrița, Cluj-Napoca, Carei, Galați, Miercurea Ciuc, Oradea, Orăștie, Ploiești, Satu Mare și Timișoara. În Ploiești, Hiperdia este deja prezentă cu două centre, din care unul în incinta Spitalului Județean de Urgență.

În vara anului trecut, grupul de servicii medicale private Affidea, fostul Euromedic, controlat de miliardarul elvețian Ernesto Bertarelli, a finalizat procesul de achiziție a centrelor de diagnostic Hiperdia din România. În aprilie 2017, Profit.ro a anunțat în exclusivitate că, pentru a obține aprobarea Consiliului Concurenței, Affidea a propus să vândă patru clinici din Arad, Orăștie și Cluj-Napoca.

Valigeria, magazin ce comercializează produse din domeniul bags&luggage, vine în București după ce a așteptat 3 ani toate aprobările CITEȘTE ȘI Valigeria, magazin ce comercializează produse din domeniul bags&luggage, vine în București după ce a așteptat 3 ani toate aprobările

Atât Affidea Diagnostics BV, cât și Hiperdia SA sunt active în România în sectorul serviciilor medicale și operează centre medicale care furnizează, în special, servicii de imagistică, consultații medicale și servicii de laborator. 

În 2007, Bedminster Capital Management LLC, administratorul fondului de investitii Southeast Europe Equity Fund II, (SEEF II), a cumpărat un pachet de 65% din acțiunile Hiperdia, valoarea tranzacției fiind estimată la aproximativ 15 milioane de euro. SEEF II este un fond de investiții exclusiv pentru țările din Europa de Sud-Est.

Pentru anul trecut, Hiperdia, cu 471 de angajați, a raportat un profit net de 13,3 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 104,3 milioane de lei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
consiliul concurentei
hiperdia