Un spray oral dezvoltat de compania suedeză de biotehnologie Enzymatica poate dezactiva Sars-CoV-2, coronavirusul ce provoacă boala respiratorie Covid-19, potrivit rezultatelor preliminarii ale unui studiu derulat in vitro. Acțiunile companiei s-au apreciat cu peste 80% în urma informațiilor.
Potrivit rezultatelor publicate luni, spray-ul ColdZyme dezactivează noul coronavirus în proporție de 98,3% și poate reduce, astfel, riscul de infecție și propagarea acestuia în organism.
Rezultatele arată că spray-ul poate oferi o barieră protectoare împotriva virusurilor dăunătoare, cum este Sars-CoV-2, prin dezactivarea locală a acestora, în cavitatea bucală, arată compania.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
“Chiar dacă rezultatele actuale in vitro nu pot fi transpuse direct în eficacitate clinică, este foarte interesant faptul că ColdZyme este capabil să dezactiveze eficient SARS-CoV-2 in vitro, deoarece constituie o dovadă de principiu, care poate fi examinată mai departe în studii clinice”, potrivit directorului de operațiuni al companiei, Claus Egstrand.
Acțiunile Enzymatica se apreciau cu 83% pe bursa de la Stockholm în jurul prânzului, până la prețul de 24,70 coroane suedeze (2,3955 euro).
Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 consemna un avans de 0,13% la ora menționată, cu evoluții mixte pe principalele burse: +0,46% pentru indicele DAX de la Frankfurt, -0,33% pentru indicele FTSE 100 de la Londra și stagnare pentru indicele CAC 40 de la Paris.
Investitorii sunt precauți la cumpărare, în condițiile în care summitul UE privind un pachet de relansare economică în valoare de 1.800 miliarde de euro a intrat în a patra zi de negocieri, iar premierul olandez Mark Rutte a avertizat că discuțiile riscă să se încheie fără un acord.