De astăzi, pfarma.ro, devine farmacia online autorizată de Ministerul Sănătății

De astăzi, pfarma.ro, devine farmacia online autorizată de Ministerul Sănătății
scris 15 iul 2019

Rețeaua de farmacii „Professional Farma Line” a primit astăzi pentru divizia proprie online pfarma.ro, licența de autorizare prin care Ministerul Sănătății aprobă oficial comercializarea online și livrarea către clientul final a produselor de tip OTC ( Over-The-Counter) – medicamente fără rețetă - în conformitate cu normele Legii nr. 160 din 2018 privind modificarea si completarea Legii farmaciei nr. 266/2008.

„Suntem bucuroși că „Professional Farma Line” face parte  din primul val  de farmacii care primește aprobarea de a comercializa în spațiul online astfel de produse, care până în momentul autorizării se puteau achiziționa exclusiv din farmaciile fizice aflate în portofoliul nostru. Este o confirmare așteptată care vine după o perioadă de pregătire și atenție deosebită pentru fiecare detaliu impus de legislația în vigoare. Din grija pe care o purtăm dintotdeauna pacienților noștri dorim să oferim o gamă completă de servicii în domeniul farmaceutic.” -  Răzvan Munteanu, Director General.

În cadrul farmaciei online pfarma.ro, sunt listate peste 600 de produse tip OTC – medicamente fără rețetă, acestea constituind medicamente care se pot elibera fără prescripție medicală, destinate atât uzului intern ( comprimate, siropuri etc. ), cât și celui extern ( unguente, soluții dezinfectante, picături de ochi etc.). 

Clasificarea acestora a fost făcută  cu respectarea standardelor impuse de ANMDM ( Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale ): după indicațiile generale ( EX: durere, răceală etc ) și după substanța activă conținută. 

Fiecare produs OTC listat online are anexată o documentație în conformitate cu legislația în vigoare: prospect, rezumat caracteristici produs, acestea fiind preluate de pe site-ul oficial ANMDM.

Vânzarea online și eliberarea medicamentelor OTC – medicamente fără rețetă - nu sunt permise fără solicitarea și centralizarea unor informații punctuale despre pacient - vârstă, tratament curent, alergii, informații care se salvează în contul de client.

Pacientul are astfel posibilitatea de a adresa întrebări directe unui farmacist în timp real, online, conversația fiind salvată în vederea creării unui istoric personalizat. Colectarea datelor personale ale clientului și salvarea conversațiilor cu farmacistul reprezintă obligații impuse de lege.

Toate aceste informații  sunt tratate  cu respectarea normelor GDPR de protecție a datelor personale.

Rețeaua „Professional Farma Line” are o experiență în domeniul farmaceutic de 18 ani, prin cele 22 de farmacii aflate în județele Prahova, Brașov și Dâmbovița, în 19 localități diferite, dispune de un depozit propriu și o flotă auto integrată, deservite de o echipă care numără în prezent peste 200 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul sănătății
farmacie online
pfarma.ro