GALERIE FOTO Andrei Baciu demisionează de la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. La puțin timp după anunț a ajuns la DNA

GALERIE FOTO Andrei Baciu demisionează de la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. La puțin timp după anunț a ajuns la DNA Galerie foto

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2023

Andrei Baciu își anunță luni, într-o postare pe Facebook, demisia de la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, invocând ” informațiile apărute în spațiul public” și lăsând astfel să se înțeleagă că este vorba despre ancheta DNA privind achizițiile de vaccinuri din pandemie, când el a fost vicepreședinte și apoi președinte interimar al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Astăzi mă adresez vouă cu sufletul deschis și cu credința nestrămutată în valorile onoarei și integrității. Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, am luat decizia de a-mi înainta demisia de onoare din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu față de principiile etice și morale în care cred și pe care le-am susținut întotdeauna, și nu dintr-o obligație legală”, afirmă Baciu.

Mai multe imagin în galeria foto (Inquam Photos / Octav Ganea)

El precizrează că de-a lungul a nouă ani de când s-a întors în România și în special în ultimii patru ani, în rolurile pe care le-a avut în timpul crizelor globale pe care România le-a traversat, a acționat cu un respect neclintit pentru legislație, instituții și cetățeni, scrie News.ro.

Deficitul balanței comerciale a scăzut CITEȘTE ȘI Deficitul balanței comerciale a scăzut

”Medic fiind, am pus mereu pe primul loc binele pacienților. Am încredere deplină în actul de justiție, convins fiind că adevărul și dreptatea vor prevala. Vă mulțumesc și vă sunt recunoscător tuturor pentru încrederea și susținerea pe care mi le arătați”, conchide el.

Andrei Baciu a fost numit la conducerea CNAS în august 2023.

Fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu (PNL) a fost vicepreședinte al Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și ulterior a preluat interimar președinția acestui organism după eliberarea din funcție a coordonatorului Valeriu Gheorghiță.

În scandalul achizițiilor de vaccinuri anti-COVID sunt urmăriți penal fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

 La ora 10.00, Andrei Baciu a ajuns la sediul DNA, unde au loc audieri în dosarul achiuzițiilor de vaccinuri anti-COVID.

viewscnt
Afla mai multe despre
andrei baciu
cnas