Autoritățile nu pot estima deocamdată cât va dura revenirea la ”libertatea” din urmă cu un an și foarte probabil că va trebui să trăim într-un fel sau altul cu o formă sau alta a virusului Sars-Cov-2, a transmis ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în deschiderea videoconferinței Profit Health.forum. Ministrul a mai arătat că viitorul României va depinde de modul în care va gestiona această criză.
Videoconferința Profit.Health.Forum, cel mai important eveniment din domeniu în media, este organizată cu sprijinul Banca Transilvania, Spitalul Monza, Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR), Farmec, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), fiind transmisă în direct și la Profit TV.
”Nu știm cat va dura până când până când vom avea libertatea pe care o aveam acum un an și jumătate. Foarte probabil că va trebui să trăim, într-un fel sau altul, cu o formă sau alta a virusului și, atunci, trebuie să găsim și noi ca țară, dar și întreaga umanitate, trebuie să găsim moduri de a conviețui cu acest virus”, a declarat Vlad Voiculescu.
Potrivit ministrului, sistemul de sănătate și întreaga societate vor trebui să vină cu răspunsuri legate de gestionarea crizei, având în vedere că efectele acesteia se resimt în toate domeniile.
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
Mai mult, de modul în care românii vor ști să colaboreze în gestionarea crizei, va depinde și competitivitatea țării la nivel internațional, a susținut ministrul Voiculescu.
”Vedem că în perioada următoare avem nevoie să fim împreună și avem nevoie să definim modul în care noi o să fim competitivi la nivel internațional. De modul în care scăpăm sau gestionăm acest virus, o să depindă capacitatea noastră de a ne plasa în această lume mare, capacitatea noastră, a orașelor din România și a țării noastre. Dacă o să rămânem cu o ghiulea atârnată de picior, fără să putem să gestionăm criza, cu un sistem medical slăbit, asta o să impacteze tot viitorul acestei acestei națiuni”, a declarat ministrul Sănătății.
Acesta a mai subliniat că, în privința infrastructurii de sănătate, sistemul public, respectiv statul, va trebui să învețe să facă proiecte. Ministrul a amintit, ca exemplu în acest sens, implementarea tardivă a proiectului spitalelor regionale, care beneficiază de finanțare europeană.
De asemenea, potrivit ministrului, un alt domeniu în care sistemul de sănătate are nevoie de o strategie clară este cel al resurselor umane.