Rafila: Epidemia de gripă se va încheia în aproximativ două săptămâni. Nu mai sunt probleme în aprovizionarea cu medicamente

Rafila: Epidemia de gripă se va încheia în aproximativ două săptămâni. Nu mai sunt probleme în aprovizionarea cu medicamente
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2023

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, duminică seară, că numărul cazurilor de gripă și viroză este în scădere, declinul fiind, doar în ultima săptămână, de 25%. Rafila este de părere că în două săptămâni epidemia de gripă va ajunge la final.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Potrivit lui Rafila, în ultima săptămână au fost 100.000 de noi cazuri de viroze respiratorii și cazuri de gripă, față de 140.000 câte erau cu o săptămână în urmă.

”Noi am prezentat cu acuratețe datele pe viroze și așa cum am estimat, numărul acestora a început să scadă. În ultima săptămână a scăzut cu 25 la sută, o scădere importantă, de la aproape 140.000 la 100.000. Așteptăm ca acest trend descrecscător să continue și odată cu aceasta să se termine și problemele inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă”, a declarat Rafila, la Prima News, duminică seară, citat de News.ro.

Ministrul Sănătății este de părere că în aproximativ două săptămâni se va încheia epidemia de gripă.

Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, înainte de debutul sesiunii parlamentare. Ciucă: Rocada cu PSD se face ca în protocol - surse CITEȘTE ȘI Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, înainte de debutul sesiunii parlamentare. Ciucă: Rocada cu PSD se face ca în protocol - surse

”Mai suntem în epidemie, dar scăderea aceasta care este destul de rapidă este clar că reprezintă un trend descrescător care va duce în două-trei săptămâni la eliminarea situației de epidemie cu care ne confruntăm. Cred că în două săptămâni putem să discutăm de finalul epidemiei de gripă”, a precizat Rafila.

Întrebat despre situația medicamentelor folosite în viroze respiratorii, Rafila a spus că nu sunt probleme, deși consumul este mai mare decât de obicei.

”Este un consum mai mare decât de obicei, de medicamente. Dacă ne referim la medicamentele pentru viroze respiratorii, am reușit să obținem  acordul  Comisiei Europene pentru limitarea exporturilor unor molecule anti inflamatorii și antibiotice pentru o perioadă de 3 luni. Nu am în momentul de față semne că ar mai exista vreo problemă legată de aprovizionarea cu medicamente”, a adăugat Alexandru Rafila.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandru rafila
epidemie
gripa
cazuri
scadere