Tranzacția prin care grupul german Phoenix, noul proprietar Help Net, cumpără lanțul de farmacii Ecofarmacia din Transilvania a intrat în analiza Concurenței

Tranzacția prin care grupul german Phoenix, noul proprietar Help Net, cumpără lanțul de farmacii Ecofarmacia din Transilvania a intrat în analiza Concurenței
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2020

Tranzacția prin care grupul german Phoenix, care în vara anului 2018 a preluat lanțul Help Net, într-o tranzacție evaluată, conform surselor Profit.ro, la peste 100 milioane de euro, cumpără acum lanțul de farmacii Ecofarmacia din Transilvania, cu 32 de unități, un business anul trecut de peste 92 milioane lei, a intrat în analiza Consiliului Concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Ecofarma, pe piață de 10 ani, lanț condus de Marius-Călin Cherecheș (14,5% din acțiuni), are unități în Alba, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu. Compania, cu sediul în Brașov, este controlată indirect de cetățeanul francez Jean Stephan Georges și de Albert Attila, care dețin și compania farmaceutică Bioeel din Târgu-Mureș, conform termene.ro.

În 2018, Ecofarma, cu 210 angajați, a avut afaceri de peste 92 milioane lei și un profit net de 170.792 lei.

Comanda medie în restaurantele City Grill a crescut. Grupul pregătește noi deschideri în acest an CITEȘTE ȘI Comanda medie în restaurantele City Grill a crescut. Grupul pregătește noi deschideri în acest an

Recent, lanțul de farmacii Help Net, sub grupul german Phoenix, a preluat 33 de farmacii sub brandul Tinos, Flora și Proxi Pharm.

Prin noua tranzacție, Phoenix ajunge în România la un portofoliu de 300 farmacii.

Grupul german Phoenix, înființat în 1994, cu sediul în Mannheim, este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, cu afaceri anuale de peste 20 miliarde euro și fiind prezent în 27 de țări cu circa 37.000 de angajați. În total, Phoenix operează peste 2.700 de farmacii în 27 state din Europa, sub brandurile BENU, Apotek 1, și Rowlands Pharmacy.

Anterior, germanii au fost interesați și de preluarea A&D Pharma, lanț cumpărat în final, pe finalul anului 2017, de cehii de la Penta Investments.

Help Net este printre primele cinci lanțuri farmaceutice din România, cu o rețea de peste 220 de farmacii la nivel național și aproximativ 1.600 de angajați și 2,5 milioane de clienți. Principalii săi concurenți sunt A&D Pharma, Catena, Sensiblu, Dona și Ropharma. Pentru 2018 a raportat afaceri de 140 milioane euro, cu circa 1.670 angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
help net
farmexim
pheonix
tranzactie
aprobare
concurenta