ULTIMA ORĂ Pfizer a dat România în judecată pentru vaccinuri Covid-19

ULTIMA ORĂ Pfizer a dat România în judecată pentru vaccinuri Covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2024

Reprezentanți ai companiilor Pfizer și BioNTech anunță că au dat România în judecată pentru că ar fi încălcat contractul semnat în mai 2021 pentru achiziția de vaccinuri anti-COVID-19.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

VEZI AICI ȘI România a început să vândă vaccin COVID și caută să scape de alte doze

De ce este important Anterior, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, declarase că la preluarea mandatului a găsit un agajament al fostului Guvern Cîțu de a cumpăra 39 de milioane de doze de vaccin de la compania Pfizer, în valoare de aproape 800 de milioane de euro. Ministrul arăta că în mandatul său au fost vândute 7,5 milioane de doze de vaccin în valoare de 150 milioane euro, iar pentru restul dozelor contractate se negociază o înțelegere amiabilă cu Comisia Europeană, pentru protejarea resurselor publice.

De asemenea interesant România este a treia țară europeană dată în judecată de Pfizer, după Ungaria și Polonia.

Un nou medicament anti-diabet, declarat „descoperirea anului” CITEȘTE ȘI Un nou medicament anti-diabet, declarat „descoperirea anului”

În România, procurorii au declanșat urmărirea penală împotriva fostului prim-ministru Florin Cîțu și a doi foști miniștri ai Sănătății, susținând că aceștia au achiziționat prea multe vaccinuri COVID-19 și au cauzat astfel statului daune de peste 1 miliard de euro.

„Pfizer și BioNTech vrea să facă România să își respecte angajamentele pentru comenzile de vaccinuri COVID-19, plasate de Guvernul României, parte a contractului de livrări pentru Uniunea Europeană, semnat în mai 2021.

VIDEO&FOTO Protest cu covrigi și hârtie igienică al angajaților din sănătate și asistență socială la Ministerul Finanțelor. Se scandează ”grevă generală”. ”Foști eroi în pandemie, spor mai mic ca-n primărie” CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Protest cu covrigi și hârtie igienică al angajaților din sănătate și asistență socială la Ministerul Finanțelor. Se scandează ”grevă generală”. ”Foști eroi în pandemie, spor mai mic ca-n primărie”

Aceste proceduri formale vin după discuții lungi între părți, care au avut loc în spiritul parteneriatului cu România și cu membrii Guvernului României. Pfizer și BioNTech cred că este important ca toate părțile implicate să își respecte obligațiile contractuale, în baza acordului care a facilitat succesul răspunsului European la pandemia COVID-19”, spune Pfizer, conform Context.ro

FOTO cora devine Carrefour, rebranding declanșat. Hipermarketuri modernizate de austrieci CITEȘTE ȘI FOTO cora devine Carrefour, rebranding declanșat. Hipermarketuri modernizate de austrieci

România ar trebui, teoretic, doar de la Pfizer să mai achiziționeze 27-28 milioane de doze de vaccin.

viewscnt
Afla mai multe despre
pfizer
vaccin
covid-19