Universitatea Politehnica București va deține o cotă de 49% în acționariatul EximAsig, companie controlată indirect de stat, locul 3 pe segmentul asigurărilor de garanții, cu o cotă de piață de 17,03% la finele anului 2024, conform informațiilor Profit.ro.
Guvernanții români nu au respectat regulile de prudență fiscal în ultimii 35 de ani și au normalizat discursul traiului peste posibilități, spune Valentin Lazea, economistul șef al BNR. Deficitele mari au devenit o țintă, nu un caz atipic, teoria “wage led growth” a dus la inflație și deficit extern, iar pensiile au fost majorate discreționar, totul finanțat cu împrumuturi.
Cursul valutar oficial, de referință, anunțat miercuri de BNR a ajuns la 5,0558 lei pentru un euro, față de 5,0587 lei înregistrat marți.
De ce a ajuns România într-o situație economică delicată?
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 7,15%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Radu Hanga, Președinte, Consiliul de administrație, Bursa de Valori București, vine la Piața de Capital.forum Provocări pe piața de capital în perioadă de tensiuni economice și sociale - Ediția a V-a, programat să fie organizat de Profit.ro pe 12 iunie.
România are nevoie de stabilitate, reformă și unitate în momentul de față, spune la Profit.ro TV, Gabriela Folcuț, director executiv al Asociației Române a Băncilor (ARB).
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a desfășurat al treilea atac împotriva Podului Crimeeidin timpul războiului, minând și avariind suporturile sale subacvatice, a anunțat SBU, potrivit Kyiv Independent.
Peste 6 milioane de șoferi aveau polițe de asigurare la City și la Euroins, iar falimentele celor două mari companii au generat creșterea prețurilor RCA pentru milioane de șoferi.
Aproape două treimi dintre români (64,9%) se confruntă cu dificultăți financiare constante sau recurente, arată un sondaj realizat de Provident. Totodată, aproape 4 milioane de oameni din România rămân invizibili în ochii societății, deși sunt parte din realitatea noastră zilnică: familii monoparentale, muncitori „la negru”, pensionari vulnerabili, mici antreprenori, agricultori de subzistență, șomeri de peste 50 de ani și tineri talentați din medii defavorizate.