A doua zi de creșteri pentru acțiunile americane. Investitorii așteaptă astăzi cea mai mare majorare a dobânzilor din SUA din ultimii 22 de ani

A doua zi de creșteri pentru acțiunile americane. Investitorii așteaptă astăzi cea mai mare majorare a dobânzilor din SUA din ultimii 22 de ani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 mai 2022
Indicii S&P 500 și Dow Jones au crescut marți, pentru a doua zi consecutiv, în condițiile în care investitorii au cumpărat acțiuni din sectorul financiar, fiind în același timp prudenți în ceea ce privește capacitatea Rezervei Federale (Fed) de a controla inflația fără a împiedica creșterea economică.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
S&P 500 a crescut cu 0,48%, iar Dow Jones, cu 0,2%. Pe de altă parte, Nasdaq Composite a scăzut ușor.
Indicele ROBOR urcă CITEȘTE ȘI Indicele ROBOR urcă

Nouă din cele 11 sectoare majore ale S&P au crescut, iar sectorul energetic și cel financiar au avut printre cele mai bune evoluții. Acțiunile din domeniul financiar au urcat cu 2,6%, în timp ce companiile energetice au crescut cu 1,7%. Indicele sectorului bancar din S&P 500 a crescut cu 2,4%, Bank of America urcând cu 3,5%.

Banca centrală americană a început marți ședința de politică monetară de două zile. Traderii văd o șansă de 93,9% pentru o majorare de 50 de puncte de bază a ratei dobânzii, care ar marca cea mai mare creștere a ratei dobânzii (într-o singură ședință) de către Fed din mai 2000 încoace.
 
În centrul atenției se află conferința de presă de miercuri a președintelui Fed, Jerome Powell, care va face comentarii cu privire la viitoarea traiectorie a ratelor dobânzilor și la reducerea bilanțului.
 
"Piețele rămân turbulente, în timp ce investitorii încearcă să se obișnuiască cu combinația dintre creșterea inflației, a ratelor dobânzilor și probabil încetinirea creșterii economice", a declarat David Swank, director de investiții la Hood River Capital Management, citat de Reuters.
 
"Pentru prima dată în cariera multor oameni, Fed are mâinile legate de inflație, așa că nu este clar că poate veni în ajutor dacă ceva nu merge bine în economie", a adăugat Swank.
viewscnt
Afla mai multe despre
fed
dobanda fed
dobanad sua
wall street
burse sua
s&p 500
dow jones