Bănci din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au oprit tranzacțiile cu băncile din Qatar

Bănci din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au oprit tranzacțiile cu băncile din Qatar
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2017

Unele bănci din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au oprit tranzacțiile cu băncile din Qatar, cum ar fi scrisorile de credit, din cauza conflictului diplomatic din regiune, au declarat marți surse apropiate situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Băncile respective întârzie tranzacțiile până când vor primi recomandări din partea bămcilor lor centrale despre cum să trateze afacerile cu Qatarul, scrie News.ro.

Potrivit surselor, banca centrală din Emiratele Arabe Unite a cerut băncilor din țară să își detalieze expunerile la băncile din Qatar, iar banca centrală din Bahrain a luat o măsură similară, stabilind ca termen ziua de joi pentru obținerea informațiilor.

FOTO Autoritățile din Londra au montat blocuri de beton și fier de-a lungul principalelor poduri din oraș, după atacuri teroriste CITEȘTE ȘI FOTO Autoritățile din Londra au montat blocuri de beton și fier de-a lungul principalelor poduri din oraș, după atacuri teroriste

Banca centrală din Emiratele Arabe nu a răspuns solicitărilor pentru comentarii, iar oficialii băncii centrale din Bahrain nu au putut fi contactați pentru comentarii.

Arabia Saudită, Egipt, Emiratele Arabe Unite și Bahrainul au întrerupt luni legăturile aeriene, maritime și rutiere cu Qatarul, pe care îl acuză de susținerea terorismului.

viewscnt
Afla mai multe despre
arabia saudita
emiratele arabe unite
banci
qatar