Acțiunile americane au avut cea mai slabă zi din ultimele peste 2 saptămâni, din cauza remarcilor președintelui Fed. Dow Jones a trecut pe scădere în 2023

Acțiunile americane au avut cea mai slabă zi din ultimele peste 2 saptămâni, din cauza remarcilor președintelui Fed. Dow Jones a trecut pe scădere în 2023
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 mar 2023
Scăderile acțiunilor americane s-au accentuat marți, investitorii analizând mesajul dur al președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, adresat Congresului, potrivit căruia banca centrală nu exclude majorări mai mari ale dobânzilor pentru a domoli inflația.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Randamentul titlurilor de stat americane pe 2 ani a urcat la cel mai ridicat nivel din 2007, de 5%.
Operațiunea de buy-back derulată de SIF Banat-Crișana – suprasubscrisă de 4 ori CITEȘTE ȘI Operațiunea de buy-back derulată de SIF Banat-Crișana – suprasubscrisă de 4 ori

S&P 500 a pierdut 1,53%, Dow Jones a scăzut cu 1,72%, iar Nasdaq Composite, cu 1,25%.

Este cea mai slabă zi din 21 februarie, atât pentru S&P 500, cât și pentru Dow Jones.
 
Totodată, declinul de marți a împins Dow Jones în teritoriu negativ pentru 2023, fiind în scădere cu aproximativ 0,9% față de ultima zi din 2022. S&P și Nasdaq sunt în creștere cu aproximativ 3,8% și, respectiv, 10,2% în acest an.
 
Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a transmis ieri că banca centrală a SUA va majora, probabil, ratele dobânzilor mai mult decât se credea anterior și că este pregătită să accelereze ritmul de majorare dacă datele economice o vor justifica.

Remarcile lui Powell indică, de asemenea, că rata finală a dobânzii ar putea fi mai mare decât era anticipat, în ciuda speranțelor investitorilor că Fed ar putea înceta în curând să mai facă majorări.
 
"Nu este o știre surprinzătoare, dar este un memento dur pentru piețe după un raliu atât de viguros. Prioritatea principală a Fed este scăderea inflației, și asta pentru un motiv întemeiat. Oamenii încep să ia în calcul o inflație mai mare persistentă, ceea ce ar putea fi cel mai rău scenariu pentru investitorii pe termen lung", a declarat Callie Cox, analist la eToro SUA, citat de CNBC. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
fed
powell