Acțiunile americane au crescut. Intel, avans de peste 7%

Acțiunile americane au crescut. Intel, avans de peste 7%
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 mar 2023
Deși direcția politicii monetare a Rezervei Federale (Fed) în viitorul apropiat a rămas neclară, acțiunile americane au reluat miercuri ascensiunea recentă, întreruptă de o ușoară scădere în ședința de marți.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Nasdaq Composite a crescut cu 1,8%, S&P 500 a urcat 1,4%, iar Dow Jones, cu 1%.
Agroland: Pentru acest an nu avem bugetate investiții majore, dar vom profita de fiecare oportunitate care va apărea. Noi magazine CITEȘTE ȘI Agroland: Pentru acest an nu avem bugetate investiții majore, dar vom profita de fiecare oportunitate care va apărea. Noi magazine

În cazul Nasdaq, revenirea a avut loc după două zile de retrageri modeste. Între timp, S&P 500 și-a revenit după o scădere modestă marți, înregistrând al șasea creștere din ultimele opt ședințe. De asemenea, S&P 500 a închis la cel mai ridicat nivel din 6 martie.

Toate cele 11 sectoare ale S&P 500 au terminat pe plus, fiind consemnate inclusiv creșteri mai mari de 2% în sectorul imobiliar și în cel IT. 
 
"Există într-adevăr două motoare principale în spatele [raliului de miercuri]. În primul rând este optimismul din jurul câtorva nume importante din domeniul tehnologiei. Atât Intel  cât și Micron Technology au crescut cu aproximativ 8%, prima dintre ele urcând ca răspuns la estimările puternice privind cel mai nou cip al său, iar cea de-a doua datorită optimismului analiștilor cu privire la perspectivele companiei. Celălalt motor pare să fie o atenuare a îngrijorărilor legate de starea economiei în general. Este clar acum că criza bancară este, cel puțin pentru moment, sub controlul autorităților de reglementare", a declarat analistul Daniel Jones, autor Crude Value Insights, pentru Seeking Alpha. 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua