Hotelierii din Antalya mizează anul acesta pe o creștere cu 20% a numărului de turiști români

Hotelierii din Antalya mizează anul acesta pe o creștere cu 20% a numărului de turiști români
scris 30 mar 2023

Hotelierii din Antalya estimează că anul acesta vor avea ca oaspeți peste 350.000 de români, în creștere cu 20% comparativ cu 2022, când numărul acestora s-a apropiat de cel din 2019, respectiv 292.000, a declarat președintele Asociației Hotelierilor și Investitorilor Mediteraneeni, Kaan Kașif Kavaloglu.

"De zece ani, piața din România este foarte importantă pentru Turcia. 292.000 de turiști români au venit în Antalya în 2019 și am ajuns aproape de numărul înregistrat în 2022. România este pe locul 7 în topul țărilor care furnizează turiști în Antalya, iar în 2023 așteptăm o creștere cu 20% a numărului de turiști români", a spus Kavaloglu, potrivit Agerpres.

CONFIRMARE FOTO Milionarii francezi Faure și Machet, proprietarii FM Logistic, vând către CTP centrele de distribuție din rețeaua locală, cu scopul închirierii CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Milionarii francezi Faure și Machet, proprietarii FM Logistic, vând către CTP centrele de distribuție din rețeaua locală, cu scopul închirierii

Potrivit reprezentantului hotelierilor, în 2019, Antalya a înregistrat un record din punct de vedere al turismului, respectiv 16 milioane de turiști, și începe să-și revină după pandemie, având anul trecut 13,5 milioane de turiști.

"În 2022, am început să ne revenim. Turcia a trecut cel mai bine prin pandemie, întrucât a avut un concept numit 'self tourism'. În 2021 am avut deja 9 milioane de turiști, iar anul trecut 13,5 milioane de turiști. Anul 2023 pare mult mai bun și sperăm să depășim recordul din 2019. Până acum, sunt aproximativ 14,5 milioane de rezervări pe chartere, însă cred că vor ajunge spre 16 milioane", a subliniat el.

În ceea ce privește războiul din Ucraina, Kavaloglu susține că acesta nu a avut efecte foarte mari în turism.

"Dacă ne gândim bine, din Rusia am primit foarte mulți turiști, care erau pe primul loc într-un top al țărilor din care vin turiști în Antalya, apoi ucrainenii. Războiul nu ne-a atins foarte mult în turism, pentru că avem niște legi foarte stricte. Turiștii vin în vacanță, până la urmă. Avem turiști din 78 de țări. Turcia este o țară a păcii și a înțelegerii", a adăugat președintele Asociației Hotelierilor și Investitorilor Mediteraneeni.

Un top al țărilor de unde vin turiști în Antalya arată că primul loc este ocupat de Rusia, urmată de Germania, Anglia, Polonia, Olanda, Kazahstan și România.

Din România, cei mai mulți turiști vin din București, Cluj, Iași, Timișoara, Târgu Mureș, Bacău și Brașov.

viewscnt
Afla mai multe despre
antalya
turisti