Acțiunile americane au început săptămâna în creștere

Acțiunile americane au început săptămâna în creștere
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 apr 2023
Acțiunile americane au început săptămâna în creștere, în timp ce traderii au analizat ultimele rezultate financiare publicate, în căutarea unor indicii privind sănătatea companiilor americane.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
S&P 500 a urcat cu 0,33% și a terminat la 4.151,32 puncte, în timp ce indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,3%, la 33.987,18 puncte. Indicele Nasdaq Composite a crescut cu 0,28%.
Societe Generale va plăti 105 milioane de dolari pentru a soluționa litigiile cu investitori americani care o acuză că a manipulat dobânda Euribor CITEȘTE ȘI Societe Generale va plăti 105 milioane de dolari pentru a soluționa litigiile cu investitori americani care o acuză că a manipulat dobânda Euribor

"Există o luptă strânsă între cei care se simt optimiști că Fed va încheia în curând programul de înăsprire a dobânzilor din cauza slăbiciunii pe care o vedem în economie și cei care cred că Fed va fi forțată să majoreze ratele mai mult timp" a declarat Sam Stovall de la CFRA Research, citat de CNBC.

Sectorul IT din S&P a scăzut cu 1,3%, tras în jos de scăderile giganților din domeniul tehnologiei Alphabet, Netflix și Meta Platforms. Compania-mamă Google a scăzut cu peste 2%, după ce The New York Times a raportat că Samsung ia în considerare posibilitatea de a face din Bing motorul său de căutare implicit.
 
Sezonul raportărilor financiare a avut un start pozitiv săptămâna trecută, după ce giganții bancari Wells Fargo și JPMorgan Chase au depășit așteptările. 
 
Mulți investitori s-au pregătit pentru un sezon de rezultate negative, dar datele de la Bank of America sugerează că, până acum, companiile rezistă. Dintre numele care au raportat în prima săptămână, 90% au depășit estimările de profit, cel mai mare procent din 2012.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua