Acțiunile americane au scăzut pentru a patra ședință la rând: "Este posibil ca piețele să fi avut prea multă încredere în Moș Crăciun!"

Acțiunile americane au scăzut pentru a patra ședință la rând: "Este posibil ca piețele să fi avut prea multă încredere în Moș Crăciun!"

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 dec 2022
Acțiunile americane au scăzut pentru a patra ședință la rând, traderii analizând opțiunile Rezervei Federale pentru anul viitor, după ce oficialii băncii au afirmat că vor continua să majoreze ratele până când vor fi siguri că inflația va scădea semnificativ.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele S&P 500 a închis la cel mai redus nivel din ultima lună, tras în jos de scăderile înregistrate de marile companii din tehnologie, inclusiv Apple, Microsoft și Amazon. Indicele Nasdaq, bazat pe tehnologie, a scăzut cu 1,4%.
UniCredit Bank vine la Bursa București cu obligațiuni de 100 milioane euro CITEȘTE ȘI UniCredit Bank vine la Bursa București cu obligațiuni de 100 milioane euro

Walt Disney a încheiat ședința de luni la cel mai scăzut nivel din martie 2020, după un weekend de deschidere oarecum dezamăgitor pentru filmul Avatar: Calea Apei.

"Cei care se aflau în tabăra unei reveniri de sfârșit de an își pun acum sub semnul întrebării strategia de investiții. Este posibil ca piețele să fi avut prea multă încredere în Moș Crăciun și în raliul pe care acesta îl aduce de obicei", a scris JC O'Hara, analist la MKM Partners, citat de Bloomberg.
Indicele ROBOR a stagnat CITEȘTE ȘI Indicele ROBOR a stagnat

Investitorii sunt îngrijorați după recentele remarci ale Fed și ale altor bănci centrale. Activele de risc au suferit o lovitură după ce săptămâna trecută factorii de decizie din SUA au semnalat că vor crește dobânzile până la o rată maximă peste așteptările pieței.

Sentimentul a rămas negativ după ce fostul președinte al Fed din New York și editorialist al Bloomberg, William Dudley, a declarat la Bloomberg Television că piețele optimiste nu vor face decât să determine banca centrală să înăsprească și mai mult politica monetară. 
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
fed
dobanzi
mos craciun
bloomberg