Acțiunile americane cresc, dar băncile rămân sub presiune. Tranzacții oprite pe fondul volatilității ridicate

Acțiunile americane cresc, dar băncile rămân sub presiune. Tranzacții oprite pe fondul volatilității ridicate

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 mar 2023

Principalii indici bursieri de pe Wall Street se apreciază în tranzacțiile de luni, contrar evoluției de pe piețele de capital europene, însă sectorul bancar rămâne sub presiune, o serie de acțiuni fiind suspendate de la tranzacționare din cauza volatilității, unele chiar de mai multe ori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

S&P 500 se aprecia cu 0,64% în jurul orei 17:30 (ora României), inversând un declin de până la 1% consemnat în debutul sesiunii. Dow Jones avansa cu 0,62% iar Nasdaq Composite cu 1,1%.

Indicii de referință au fluctuat între câștiguri și pierderi în prima parte a zilei, în contextul în care investitorii analizează măsurile anunțate în weekend de autoritățile americane pentru susținerea sectorului bancar, după colapsul Silicon Valley Bank și închiderea creditorului din industria criptoactivelor Signature Bank - ambele puse sub controlul Corporației Federale de Asigurare a Depozitelor (FDIC).

VIDEO Biden iese la rampă și transmite americanilor după prăbușirea Silicon Valley Bank: Stați liniștiți! Giganți bancari vor să preia SVB CITEȘTE ȘI VIDEO Biden iese la rampă și transmite americanilor după prăbușirea Silicon Valley Bank: Stați liniștiți! Giganți bancari vor să preia SVB

Președintele SUA, Joe Biden, a făcut apel la calm luni, asigurând că administrația sa a acționat pentru a atenua incertitudinile legate de sistemul bancar în urma prăbușirii Silicon Valley Bank.

Vânzările de acțiuni bancare au continuat însă și astăzi, investitorii renunțând la expuneri în favoarea obligațiunilor suverane și a aurului, care a urcat la maximele ultimelor patru săptămâni.

Acțiunile mai multor bănci au fost oprite de la tranzacționare din cauza volatilității, unele de mai multe ori, încă de la deschiderea ședinței, notează MarketWatch.

Printre acestea, se numără acțiunile First Republic Bank, care s-au prăbușit cu până la 78%, Western Alliance Bancorp (-76%), Comerica (-32%) și US Bancorp (-9%).

În Europa, acțiunile Commerzbank consemnau un declin de 12,4% la ora menționată, titlurile Credit Suisse și Banco de Sabadell se corectau cu peste 11,2% fiecare, iar creditorul italian UniCredit înregistra o pierdere de 8,3%.

Indicele regional Stoxx Europe 600 se deprecia cu 2,2%, cu scăderi importante pe principalele burse: -2,1% pentru indicele FTSE 100 de la Londra, -2,8% pentru DAX de la Frankfurt, -2,6% pentru CAC 40 de la Paris și -3,7% pentru referința FTSE MIB de la Milano.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
prabusire silicon valley bank
actiuni bancare
scaderi