Scăderi majore pe bursă în rândul băncilor americane. First Republic Bank, în prima linie

Scăderi majore pe bursă în rândul băncilor americane. First Republic Bank, în prima linie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 mar 2023
First Republic Bank este astăzi în prima linie a unui val de vânzări în rândul acțiunilor bancare americane, care are loc chiar și după măsurile extraordinare ale autorităților de reglementare pentru a sprijini toți deponenții de la Silicon Valley Bank și a oferi finanțare suplimentară altor instituții cu probleme.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
First Republic Bank a anunțat duminică că a obținut finanțare suplimentară prin intermediul JPMorgan Chase & Co și al Rezervei Federale americane, ceea ce îi oferă acces la fonduri totale de 70 de miliarde de dolari din diverse surse. Investitorii nu par însă convinși.
Indicele ROBOR a scăzut CITEȘTE ȘI Indicele ROBOR a scăzut

Acțiunile altor bănci regionale și firme financiare se clatină și ele în pre-market, semnalând o nervozitate crescută a investitorilor, în ciuda reacției autorităților. Investitorii sunt în alertă maximă vis-a-vis de băncile regionale cu probleme similare celor care au dus la prăbușirea Silicon Valley Bank săptămâna trecută.

Acțiunile First Republic din San Francisco scad cu peste 65% înainte de startul ședinței de luni, după ce săptămâna trecută au scăzut cu 33%. PacWest Bancorp pierde 42%, iar Western Alliance Bancorp cu circa 80%.

Prăbușirea Silicon Valley Bank este cea mai mare de la criza financiară. Vineri, autoritatea de reglementare din California a închis banca, axată pe finanțarea startup-urilor, și a numit Federal Deposit Insurance Corporation ca administrator. 

Ulterior, autoritățile au decis să asigure accesul deponenților Silicon Valley Bank la sumele din conturi, chiar dacă acestea nu se încadrează în limitele sistemului de garantare a depozitelor. Fed a anunțat și o schemă de finanțare de urgență pentru bănci, care să le asigure necesarul de lichiditate, în condițiile în care îngrijorările ar putea lovi înregul sistem bancar.
 
Giganții bancari, ca Goldman Sachs, înregistrează scăderi de circa 1-2%.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
svb
banci sua