Acțiunile americane scad pentru a doua zi, în așteptarea deciziilor Fed

Acțiunile americane scad pentru a doua zi, în așteptarea deciziilor Fed

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 nov 2022

Acțiunile americane s-au depreciat pentru a doua sesiune consecutivă marți, pe fondul datelor economice care au diminuat speranțele că Rezerva Federală va semnala încetinirea ritmului majorărilor de dobândă după ședința de politică monetară de miercuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele S&P 500 a consemnat un declin de 0,4%, Dow Jones s-a depreciat cu 0,24%, iar Nasdaq Composite, cu 0,9%.

Dow Jones a urcat cu 14% în octombrie, cel mai mare avans procentual lunar din ianuarie 1976 și cea mai mare creștere înregistrată pentru o lună octombrie. S&P 500 a câștigat 8% la nivelul lunii, în timp ce Nasdaq Composite a avansat cu 3,9%.

Sesiune cu aprecieri modeste la bursă. Volumele sunt la jumătate față de cele ale ultimilor ani CITEȘTE ȘI Sesiune cu aprecieri modeste la bursă. Volumele sunt la jumătate față de cele ale ultimilor ani

Acțiunile de pe Wall Street au deschis tranzacțiile de marți în urcare, în linie cu bursele europene, însă și-au pierdut elanul după ce Departamentul Muncii a anunțat că numărul locurilor de muncă vacante în SUA a crescut la 10,7 milioane în septembrie, de la 10,3 milioane în august.

Veștile bune despre economie pot fi privite ca vești proaste pentru acțiuni, deoarece investitorii se tem că datele vor împiedica Fed să încetinească ritmul de majorare a ratelor, scrie MarketWatch.

Investitorii așteaptă acum declarațiile președintelui Fed după ședința de politică monetară ce se va încheia miercuri.

În Europa, indicele Stoxx 600 a avansat cu 0,6%, susținut de creșteri pe toate marile burse: +1,3% pentru referința FTSE 100 de la Londra, +0,64% pentru DAX de la Frankfurt și +1% pentru CAC 40 de la Paris.

Între timp, sezonul raportărilor financiare pentru trimestrul al treilea continuă pe Wall Street. Dintre cei 268 constituenți S&P 500 care și-au publicat rezultatele financiare până luni, 73% au raportat profituri peste estimări, 5% au anunțat câștiguri în linie cu așteptările analiștilor, în timp ce restul de 22% au obținut rezultate sub estimări, potrivit datelor Refinitiv.

Cifrele nu au fost atât de slabe pe cât se temeau mulți investitori, acesta fiind unul dintre factorii care au ajutat S&P 500 să înregistreze o revenire robustă luna trecută.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
majorare dobanzi fed