Indicii americani au scăzut la finele unei luni de reveniri substanțiale. Dow Jones, cea mai bună lună din 1976

Indicii americani au scăzut la finele unei luni de reveniri substanțiale. Dow Jones, cea mai bună lună din 1976
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 nov 2022
Indicii bursieri americani au închis pe roșu ultima ședință a lunii, în contextul în care investitorii se pregătesc pentru o nouă majorare puernică a ratei dobânzii de către Rezerva Federală (Fed) a SUA în această săptămână.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Totuși, potrivit CNBC, Dow Jones a încheiat cea mai bună lună din 1976 (de fapt, o revenire după prăbușirea anterioară). Toți indicii majori au crescut în octombrie, după 2 luni în scădere.
CONFIRMARE Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, cumpără noul sediu Booking, într-o tranzacție, neconfirmată anterior de aceștia, de aproape 90 milioane euro. Valoarea întregului complex - peste 170 milioane euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, cumpără noul sediu Booking, într-o tranzacție, neconfirmată anterior de aceștia, de aproape 90 milioane euro. Valoarea întregului complex - peste 170 milioane euro

Piețele au avut o revenire substanțială în octombrie. Dow Jones a ghidat aceste câștiguri, urcând cu 13,95% față de septembrie. S&P și Nasdaq au crescut cu aproximativ 8% și, respectiv, 3,9% la nivel lunar.

Luni, indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 128,85 puncte, sau 0,39%, la 32.732,95 puncte. S&P 500 a pierdut 0,75%, în timp ce Nasdaq Composite a scăzut cu 1,03%.
 
În condițiile în care sezonul de câștiguri pentru companiile din S&P 500 a trecut de jumătatea perioadei, toți ochii sunt ațintiți asupra ședinței de politică monetară a Fed de marți și miercuri, la finalul căreia investitorii se așteaptă ca banca centrală să aplice a patra majorare consecutivă a ratei dobânzii cu 75 de puncte de bază pentru a reduce inflația, aflată la maximul ultimelor decenii.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua