Acțiunile americane scad puternic în debutul tranzacțiilor, trăgând după ele și bursele europene

Acțiunile americane scad puternic în debutul tranzacțiilor, trăgând după ele și bursele europene
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 apr 2022

Acțiunile americane s-au depreciat puternic în debutul tranzacțiilor de marți și au tras în jos și acțiunile europene, în contextul în care investitorii analizează ultimele rezultate trimestriale raportate de companii și așteaptă anunțurile privind veniturile mai multor giganți tehnologici, printre care Microsoft și Alphabet.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 18:45 (ora României), indicele Dow Jones se deprecia cu 1,6%, S&P 500 cu 1,9%, iar Nasdaq Composite înregistra un recul de 3,1%. Indicele bursier paneuropean Stoxx Europe 600 a inversat avansul din prima parte a zilei și a trecut pe scădere, cu un declin de 0,81% la ora menționată.

Investitorii au intrat în cea mai aglomerată săptămână a sezonului de raportare a rezultatelor corporative din SUA. Microsoft (-2,93%) și Alphabet (-3,12%), compania-mamă a Google, sunt așteptate să anunțe rezultatele trimestriale după închiderea tranzacțiilor.

EXCLUSIV Achiziția Electrica Furnizare, cel mai mare furnizor de energie electrică din România, de către Hidroelectrica este mai mult decât un simplu zvon CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Achiziția Electrica Furnizare, cel mai mare furnizor de energie electrică din România, de către Hidroelectrica este mai mult decât un simplu zvon

În timp ce aproape 80% dintre firmele care și-au anunțat până acum rezultatele financiare au depășit estimările analiștilor, inclusiv GE, United Parcel Service (UPS) și Pepsico, proiecțiile dezamăgitoare privind câștigurile viitoare cântăresc asupra prețurilor acțiunilor, scrie MarketWatch.

Acțiunile Twitter s-au depreciat cu 3%, ștergând mai mult de jumătate din câștigul consemnat în ședința de luni, după ce a agreat să fie cumpărată de Elon Musk, într-o tranzacție ce evaluează platforma de social media la 44 miliarde de dolari.

Titlurile UiPath, primul unicorn fondat de antreprenori români, au scăzut cu 5,9%, până la un minim intraday de 18,05 dolari.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni americane
bursa wall street
scadere
rezultate financiare
uipath
twitter
microsoft