Acțiunile americane și-au revenit substanțial, dar analiștii avertizează că incertitudinile persistă

Acțiunile americane și-au revenit substanțial, dar analiștii avertizează că incertitudinile persistă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 31 mai 2022
Acțiunile americane și-au revenit în ultimele ședințe, S&P 500 îndepărtându-se și mai mult de teritoriul pieței bear, de care se apropiase puternic recent.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Șirul lung de scăderi al bursei americane a fost întrerupt săptămâna trecută. Mai exact, S&P 500 a crescut în săptămâna încheiată vineri, după șapte săptămâni de pierderi. 

Bursa câștigă jumătate de procent, tractată de acțiunile cu profil financiar CITEȘTE ȘI Bursa câștigă jumătate de procent, tractată de acțiunile cu profil financiar

Dar îngrijorările care au generat panică pe Wall Street în acest an rămân nerezolvate. Este mult prea devreme pentru a ști dacă inflația a atins punctul maxim, dacă Rezerva Federală a trasat calea corectă pentru ratele de dobândă sau cât de bine va putea rezista economia în fața creșterii rapide a prețurilor și a costurilor de împrumut.

Până când aceste aspecte nu se clarifică, ar fi o greșeală să presupunem că scăderea acțiunilor din acest an s-a încheiat., spun analiștii citați de New York Times.

"Nu există certitudini, mai ales pe termen scurt", afirmă Victoria Greene, director de investiții la G Squared Private Wealth, citată de publicația americană.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
nasdaq
dow jones
dow
indici sua
piata bear