Acțiunile asiatice, la maximul ultimelor nouă luni, susținute de revenirea fluxului de capital și a cotațiilor țițeiului

Acțiunile asiatice, la maximul ultimelor nouă luni, susținute de revenirea fluxului de capital și a cotațiilor țițeiului
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2016

Acțiunile asiatice au atins joi cel mai ridicat nivel din ultimele nouă luni, susținute de redresarea fluxului de capital și a prețurilor petrolului, în timp ce dolarul se menține puternic pe fondul așteptărilor investitorilor că Rezerva Federală (Fed) a SUA va mări dobânzile, posibil în septembrie, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele MSCI al acțiunilor din regiunea Asia-Pacific, cu excepția Japoniei, a crescut cu 0,3%, la cel mai ridicat nivel de după octombrie 2015, după niveluri record atinse în SUA de indicii Dow Jones și S&P 500, datorită rezultatelor financiare bune raportate de companii, scrie News.ro.

În ultima lună, indicele MSCI a avansat cu 10%.

”Investitorii sunt optimiști în privința perspectivei acțiunilor asiatice, comparativ cu piețele dezvoltate, și, în pofida incertitudinilor geopolitice, recomandăm clienților să cumpere”, a declarat un analist al unei bănci americane din Hong Kong.

Apetitul pentru risc este temperat totuși de declararea stării de urgență în Turcia, de către președintele Tayyip Erdogan.

La Tokyo, indicele Nikkei a urcat cu 1%, susținut de deprecierea yenului.

ASF a deschis o platformă prin care clienții se pot înțelege amiabil cu firmele de asigurări în caz de litigiu CITEȘTE ȘI ASF a deschis o platformă prin care clienții se pot înțelege amiabil cu firmele de asigurări în caz de litigiu

Pe piața valutară, dolarul este susținut de așteptările mai mari ale oficialilor Fed ca instituția să crească dobânzile, cel mai devreme în septembrie.

Indicele dolarului, care măsoară evoluția monedei americane față de un coș de șase valute importante, a atins miercuri 97,323, cel mai ridicat nivel de după 10 martie, iar la ora transmiterii știi se află la nivelul de 97,06.

Euro este în stagnare la 1,1021 dolari pe unitate.

Prețul petrolului Brent, de referință la Londra, este tranzacționat în Asia la 47,35 dolari pe baril, după o creștere de 1%. Cotația petrolului de referință în SUA este în urcare cu 0,2%, la 45,86 dolari pe baril, în urma unui avans de 0,7% în timpul nopții.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
petrol