Profitul Morgan Stanley a depășit așteptările analiștilor în trimestrul al doilea

Profitul Morgan Stanley a depășit așteptările analiștilor în trimestrul al doilea
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 iul 2016

Profitul net al băncii americane de investiții Morgan Stanley a scăzut cu 12% în trimestrul al doilea, la 1,58 miliarde de dolari, echivalentul a 75 de cenți pe acțiune, de la 1,81 miliarde în urmă cu un an sau 85 de cenți pe acțiune. Analiștii intervievați de Reuters estimau un profit net de 59 de cenți pe acțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile băncii au scăzut cu 8,6%, la 8,9 miliarde de dolari, de la 9,74 miliarde de dolri, peste așteptările analiștilor, care anticipau că acestea vor însuma 8,3 miliarde de dolari, pootrivit raportului financiar al băncii.

Veniturile din activitatea de tranzacționare au coborât cu circa 8%, la 2,75 miliarde de dolari, cele din investment-banking cu 23%, la 1,24 miliarde de dolari. Veniturile din dobânzi au crescut cu 20%, la 1,67 miliarde de dolari.

Acțiunile Morgan Stanley erau în creștere 3,2% înainte de deschiderea bursei de la New York (pre-market), în condițiile în care, de la începutului anului, au pierdut cu peste 11% din valoare.

Luna trecută, după ce a trecut testele de stres ale autorităților de reglementare din SUA, banca a anunțat că va acorda dividende trimestriale la 20 de cenți pe acțiune. 

viewscnt
Afla mai multe despre
profit
morgan stanley
banca investitii