Acțiunile au crescut puternic pe Wall Street după decizia Fed. Cei trei indici majori au înregistrat maxime de închidere record

Acțiunile au crescut puternic pe Wall Street după decizia Fed. Cei trei indici majori au înregistrat maxime de închidere record
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2024
Acțiunile au crescut puternic pe Wall Street după ce Rezerva Federală a menținut ratele dobânzilor constante.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Cei trei indici majori, Dow, S&P 500 și Nasdaq, au înregistrat maxime de închidere record.
GRAFIC Acțiunile americanilor de la NuScale Power cresc puternic, pe fondul optimismului legat de centrala nucleară SMR din România. Ambasadoarea SUA a fost astăzi la Doicești CITEȘTE ȘI GRAFIC Acțiunile americanilor de la NuScale Power cresc puternic, pe fondul optimismului legat de centrala nucleară SMR din România. Ambasadoarea SUA a fost astăzi la Doicești

Dow Jones a închis cu 400 de puncte mai sus, sau 1%. S&P 500 a crescut cu 46 puncte, sau 0,9%, marcând închideri consecutive de record. Nasdaq a crescut cu 202 puncte, sau 1,3%.

Indicele Russell 2000, al companiilor mai mici, a crescut cu 39,17 puncte, sau 1,9%.

Rezerva Federală a SUA (Fed) a menținut dobânda de referință la 5,25%-5,5%. Oficialii Fed prevăd trei reduceri de un sfert de punct procentual până la sfârșitul anului 2024, care ar fi primele reduceri de la începutul pandemiei, în martie 2020.
 
Proiecția anterioară, din decembrie indica tot trei reduceri de dobândă în 2024.
Germania le propune fermierilor „netezirea veniturilor” CITEȘTE ȘI Germania le propune fermierilor „netezirea veniturilor”

Estimarea de creștere economică pentru 2024 a fost majorată la 2,%, față de 1,4% în decembrie. Proiecțiile privind inflația de bază au fost majorate, de asemenea, de la 2,4%, la 2,6%.

În plus, proiecția mediană pentru rata Fed în 2025 a crescut de la 3,6% la 3,9%, ceea ce implică o reducere mai puțin.

Actualizarea proiecțiilor vine după o serie recentă de rapoarte privind inflația care au diminuat speranțele că Fed are sub control creșterea prețurilor. Săptămâna trecută, datele au relevat prețurile CORE au crescut cu 2,8% în februarie, peste estimările anterioare. Traderii și-au redus așteptările privind reducerile de rate în acest an, potrivit instrumentului CME FedWatch.

Indicele S&P 500 a tecut pe creștere, din teritoriu negativ, după publicarea datelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
fed
dobanda
dobanzi