Acțiunile Carrefour continuă declinul abrupt pe bursă. Canadienii de la Couche-Tard au retras oferta de preluare, forțați de guvernul francez

Acțiunile Carrefour continuă declinul abrupt pe bursă. Canadienii de la Couche-Tard au retras oferta de preluare, forțați de guvernul francez
scris 18 ian 2021

Acțiunile Carrefour continuă, în ședința de luni, să scadă abrupt pe bursa de la Paris, după ce, în weekend, canadienii de la Couche-Tard au retras oferta de preluare pentru retailerul francez.

Acțiunile Carrefour scad cu 5,7% în jurul orei 13:20, ora României. Carrefour a pierdut 2,9% pe bursă în ședința de vineri, după o scădere de 2,5% în ziua precedentă.

Pandemia nu îi sperie pe toți: Unii dintre angajați vor deja să își schimbe locul de muncă, alții așteaptă în continuare bonusuri CITEȘTE ȘI Pandemia nu îi sperie pe toți: Unii dintre angajați vor deja să își schimbe locul de muncă, alții așteaptă în continuare bonusuri

Grupul canadian de distribuție Alimentation Couche-Tard a decis să renunțe la oferta sa, în valoare de 16,2 miliarde euro, de preluare a grupului francez Carrefour SA, pe fondul opoziției exprimate de guvernul francez.

Decizia de abandon a venit la finalul unei întâlniri care a avut loc vineri între ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire și fondatorul Couche-Tard, Alain Bouchard.

În pofida promisiunilor făcute de canadieni la această întâlnire, ministrul francez al Economiei și-a reiterat opoziția față de preluarea Carrefour de către o companie străină adăugând că orice astfel de tranzacție este imposibilă înaintea alegerilor prezidențiale din 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
actiunile carrefour
couche-tard
declin carrefour
scadere carrefour
preluare carrefour
vanzare carrefour
oferta carrefour
tranzactie carrefour