Grupul canadian Couche-Tard renunță la planurile de preluare a Carrefour pe fondul opoziției guvernului francez

Grupul canadian Couche-Tard renunță la planurile de preluare a Carrefour pe fondul opoziției guvernului francez
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2021

Grupul canadian de distribuție Alimentation Couche-Tard a decis să renunțe la oferta sa, în valoare de 16,2 miliarde euro, de preluare a grupului francez Carrefour SA, pe fondul opoziției exprimate de guvernul francez, au declarat pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia de abandon a venit la finalul unei întâlniri care a avut loc vineri între ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire și fondatorul Couche-Tard, Alain Bouchard. Potrivit surselor, la această întâlnire, Bouchard ar fi promis că grupul canadian va investi trei miliarde de euro în Carrefour și va păstra locurile de muncă timp de doi ani. În plus, Bouchard ar fi promis că noua entitate rezultată în urma fuziuni va fi listată atât la bursa de la Toronto cât i la cea de la Paris iar actualul director de la Carrefour, Alexandre Bompard și omologul său de la Couche-Tard, Brian Hannasch urmau să fie co-directori generali la noua entitate, scrie Agerpres.

Autoritatea europeană în domeniul alimentar și-a dat acordul pentru consumul de insecte CITEȘTE ȘI Autoritatea europeană în domeniul alimentar și-a dat acordul pentru consumul de insecte

Cu toate acestea, ministrul francez al Economiei și-a reiterat opoziția față de preluarea Carrefour de către o companie străină adăugând că orice astfel de tranzacție este imposibilă înaintea alegerilor prezidențiale din 2022, susțin sursele.

viewscnt
Afla mai multe despre
alimentation couche-tard
carrefour