Acțiunile Deutsche Bank au scăzut miercuri la cel mai redus nivel de după o criză de încredere din 2016

Acțiunile Deutsche Bank au scăzut miercuri la cel mai redus nivel de după o criză de încredere din 2016
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2018

Acțiunile Deutsche Bank au scăzut miercuri la cel mai redus nivel de după o criză de încredere din 2016, în urma rezultatelor dezamăgitoare din trimestrul patru care i-au determinat pe analiști să revizuiască în scădere ratingurile acțiunilor celei mai mari bănci germane, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un analist al firmei MainFirst, Daniel Regli, a revizuit ratingul titlurilor Deutsche Bank la un nivel echivalent cu cel de vânzare. Un alt analist, Neil Smith, de la firma Bankhaus Lampe, a menținut recomandarea de cumpărare, dar a redus prețul țintă al titlurilor, scrie News.ro.

Acțiunile Deutsche Bank au scăzut cu 11% începând de vineri, când banca a raportat cele mai scăzute venituri din ultimii ăapte ani și declinul afacerilor diviziilor, de la cea de tranzacții până la operațiunile cu instrumente derivate.

Politica fiscală privind dividendele a contribuit la decapitalizarea firmelor și le-a vulnerabilizat în fața băncilor CITEȘTE ȘI Politica fiscală privind dividendele a contribuit la decapitalizarea firmelor și le-a vulnerabilizat în fața băncilor

Declinul titlurilor a fost accentuat de scăderile generalizate ale piețelor de capital la nivel global, chiar dacă multe dintre băncile europene au înregistrat miercuri creșteri ale acțiunilor. Acțiunile Deutsche Bank au scăzut miercuri cu 0,4%.

Deutsche Bank nu a reușit să oprească scăderea prețului acțiunilor și să păstreze încrederea clienților, după ce Departamentul de Justiție din Statele Unite a cerut băncii, în septembrie 2016, să plătească penalizări de 14 miliarde de dolari, pentru închiderea unei investigații legate de vânzarea de instrumente financiare garantate prin ipoteci. În luna decembrie a anului 2016, banca a încheiat un acord de 7,2 miliarde de dolari pentru închiderea investigației respective.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank