Acțiunile europene ating un nou maxim al ultimilor 5 luni, sprijinite de bursa de la Madrid

Acțiunile europene ating un nou maxim al ultimilor 5 luni, sprijinite de bursa de la Madrid
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 oct 2017

Acțiunile europene au urcat luni la un nou maxim al ultimilor cinci luni, avans susținut în principal de bursa de la Madrid, al cărei indice reprezentativ s-a apreciat cu peste 2% după ce guvernul central spaniol a preluat controlul regiunii Catalonia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

IBEX 35 a încheiat tranzacțiile de astăzi în creștere cu 2,35%, recuperând cele 1,5 procente pierdute vineri, pe fondul tensiunilor dintre foștii lideri separatiști catalani și autoritățile de la Madrid.

Parlamentul Cataloniei a aprobat, vineri, rezoluția pentru declararea independenței, mutare contracarată de Madrid prin demiterea guvernului regiunii și preluarea controlului până la alegerile anticipate, programate pentru 21 decembrie.

Fondul suveran de 1 trilion de dolari al Norvegiei câștigă 3,2% în trimestrul 3, rezultat al creșterii acțiunilor din portofoliu CITEȘTE ȘI Fondul suveran de 1 trilion de dolari al Norvegiei câștigă 3,2% în trimestrul 3, rezultat al creșterii acțiunilor din portofoliu

Băncile spaniole au fost printre principalele beneficiare ale creșterilor de astăzi, acțiunile CaiaxaBank urcând cu 3,8%, iar cele ale Banco de Sabadell cu 4,3%, potrivit MarketWatch.

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a consemnat o creștere mai modestă, de numai 0,12%, suficientă însă pentru atingerea unui nou maxim al ultimelor cinci luni, peste pragul de 393,43 puncte înregistrat vineri, când a urcat la cea mai ridicată valoare începând cu 5 mai.

Bursa de la Frankfurt s-a apreciat cu circa 0,1%, acțiunile franceze au stagnat, iar bursa londoneză a avut un declin de 0,23%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
evolutii
spania
catalonia