Acțiunile europene au început săptămâna în creștere. Îngrijorările legate de retragerea stimulilor monetari scad

Acțiunile europene au început săptămâna în creștere. Îngrijorările legate de retragerea stimulilor monetari scad
scris 6 sep 2021

Acțiunile europene au început săptămâna în creștere, în contextul în care datele dezamăgitoare din SUA au temperat îngrijorările legate de înăsprirea politicii monetare.

Indicele paneuropean Stoxx 600 crește cu peste 0,7%, dupăce, vineri, a înregistrat cel mai mare declin din ultimele două săptămâni.

Cursul valutar anunțat de BNR. Euro atinge un nou maxim istoric CITEȘTE ȘI Cursul valutar anunțat de BNR. Euro atinge un nou maxim istoric

Cea mai bună evoluție este înregistrată de acțiunile din sectorul tehnologiei, care cresc cu 1,7%.

Indicele DAX, al bursei de la Frankfurt, crește cu aproape 1%, iar CAC 40 (Paris), cu 0,75%.

Piața americană a muncii a dezamăgit puternic, ceea ce ar putea conduce la o amânare a înăspririi politice monetare în SUA. Economia Statelor Unite a creat, luna trecut, doar 235.000 de noi locuri de muncă, deși analiștii chestionați de Dow Jones anticipau crearea a circa 720.000 de posturi.

Evoluția pieței muncii este unul dintre factorii cheie urmăriți de Rezerva Federală (Fed) pentru adoptarea politicii monetare. Investitorii se temeau de retragerea timpurie a stimulilor monetari, după ce Fed și-a arătat intenția de a reduce achizițiile lunare de active, cel mai probabil până la finele anului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
dax
cac 40
stimuli monetari
politica monetara