Acțiunile europene au închis în creștere, după noi măsuri de stimulare anunțate de Banca Angliei. Prețurile petrolului au urcat cu până la 20%

Acțiunile europene au închis în creștere, după noi măsuri de stimulare anunțate de Banca Angliei. Prețurile petrolului au urcat cu până la 20%
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2020

Acțiunile marilor companii europene au încheiat tranzacțiile de joi în creștere, susținute de noile măsuri de stimulare anunțate de Banca Angliei, chiar dacă rămân întrebări dacă acestea vor fi suficiente pentru a compensa impactul economic al epidemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Banca Angliei a redus dobânda de politică monetară cu 0,1% și a mărit achizițiile de obligațiuni pentur suplimentarea lichidităților din piață, urmând exemplul măsurilor anunțate joi de Banca Centrală Europeană (BCE), scrie News.ro

Bancherii s-au înțeles cu sindicaliștii: Salarii integrale și la program redus. Angajații cu copii își iau liber doar dacă nu afectează activitatea. Sindicatul se activează în căutat dezinfectanți CITEȘTE ȘI Bancherii s-au înțeles cu sindicaliștii: Salarii integrale și la program redus. Angajații cu copii își iau liber doar dacă nu afectează activitatea. Sindicatul se activează în căutat dezinfectanți

Indicele pan-european STOXX 600 a închis în urcare cu 2.9%, dar avansul este nesemnificativ comparativ cu pierderile înregistrate în ultima lună. Indicele a pierdut peste o treime din valoare de la un nivem maxim atins luna trecută.

”Până la urmă, nimic din toate acestea nu va opri, din păcate, recesiunea din Marea Britanie, care pare inevitabilă, la fel ca în restul lumii dezvoltate”, au scris James Smith, economist specializat în piețe dezvoltate al ING, și Petra Krpata, analist șef pentru piețe emergente la ING.

Titlurile companiilor de telecomunicații au înregistrat cea mai bună performanță, cu un avans al indicelui sectorului de circa 4,7%, Jefferies afirmând să unele segemente ale industriei de profil vor avea de câștigat de pe urma epidemiei.

Indicele sectorului energetic a crescut cu peste 3%, față de un minim al ultimelor 24 de ani, urmând tendința ascendentă a prețurilor petrolului.

Indicele STOXX 600 a scăzut îm prima parte a tranzacțiilor de joi, investitorii primind cu răceală măsurile de stimulare anunțate de BCE.

Indicele londonez FTSE 250, al companiilor cu capitalizare medie, a scăzut cu 1,4%. În condițiile în care Londra se pregătește de o oprire aproape totală a activităților din cauza virusului.

Acțiunile grupului german Bayer au crescut cu 3,6%, pe fondul colaborării cu guvernul german în legătură cu epidemia.

Indicele londonez FTSE 100 a crescut cu 1,4%, DAX al bursei din Frankfurt cu 2%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,68%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a urcat cu 2,3%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid cu 1,93%.

Prețurile petrolului au avansat cu până la 20%, investitorii analizând măsurile de stimulare anunțate de băncile centrale, dar analiștii consideră că avansul va fi de scurtă durată, din cauza impactului epidemiei de coronavirus asupra cererii.

Petrolul american WTI și petrolul Brent au pierdut jumătate din valoare în mai puțin de două săptămâni.

Cotația petrolului Brent a crescut cu 9%, la 26,88 dolari pe baril, după ce miercuri a coborât până la 24,52 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins după 2003.

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 19%, la 24,22 dolari pe baril, după un declin de aproape 25%, la cel mai redus nivel din ultimii 18 ani, în ședința precedentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni