Acțiunile europene au închis pe creștere după cea mai lungă perioadă de scăderi din octombrie 2014

Acțiunile europene au închis pe creștere după cea mai lungă perioadă de scăderi din octombrie 2014
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 feb 2016

Acțiunile europene au închis pe creștere miercuri, după șapte ședințe consecutive de scăderi, care au adus titlurile la minimul ultimilor peste 2 ani. Astfel, principalele acțiuni europene au intrerupt cea mai lungă perioadă petrecută în teritoriu negativ începând cu octombrie 2014, sprijinite de creșterea prețului petrolului și avansul înregistrat de acțiunile din sectorul bancar, după declinul puternic de marți, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx Europe 600 a crescut cu circa 1,9%, după ce marți au închis la cel mai redus nivel consemnat din octombrie 2013. Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a urcat ușor, cu 0,7%, în timp ce CAC 40 al bursei de la Paris și DAX (Frankfurt) au avansat cu 1,6%.

“Piețele europene încearcă să revină pe creștere, dar având în vedere că restul revenirilor au fost neconvingătoare, cu scăderi puternice după episoade de câștig, sentimentul investitorilor rămâne pesimist”, spune Rebecca O’Keeffe, analist la Interactive Investor.

Prețul petrolului Brent de referință pe bursa de la Londra, a crescut miercuri cu 2,8%, la 31,2 dolari/baril. La bursa din New York, petrolul West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în martie, a coborât cu circa 0,2%, la 27,9 dolari/baril, după un avans înregistrat pe parcursul zilei.

Acțiunile din sectorul bancar incluse în Stoxx Europe 600 au crescut cu aproape 5%, după ce au încheiat ședința anterioară de tranzacționare la cel mai scăzut nivel din august 2012.

Acțiunile Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, au crescut cu 14%, după ce pe parcursul anului au pierdut circa o treime din valoare. Evoluția favorabilă a venit după ce banca a anunțat că ia în considerare răscumpărarea unor obligațiuni proprii în valoare de câteva miliarde de euro, pentru a opri declinul titlurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
stoxx europe 600
crestere
bursa
cac 40
ftse 100
dax
actiuni europene
petrol