Acțiunile europene au recuperat o parte din pierderi, dar au închis la cel mai mic nivel din ultimele 2 săptămâni

Acțiunile europene au recuperat o parte din pierderi, dar au închis la cel mai mic nivel din ultimele 2 săptămâni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 sep 2016

Acțiunile europene au recuperat o parte din pierderile înregistrate după prima jumătate a sesiunii de luni, însă au închis pe roșu pentru a treia zi consecutiv, pe fondul temerilor că băncile centrale ar putea renunța la măsurile de relaxare cantitativă. Speculațiile privind o iminentă majorare a dobânzii cheie din SUA au alimentat și astăzi vânzările de active riscante pe piețe, însă cele mai recente comentarii ale Fed arată că banca centrală americană nu se grăbește să crească ratele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Europe Stoxx 600 a închis în coborâre cu 0,95%, până la 342,23 puncte, cel mai redus nivel din ultimele două săptămâni. În prima jumătate a zilei, indicele s-a depreciat cu până la 2%, ca urmare a comentariilor președintelui Rezervei Federale (Fed) din Boston, Eric Rosengren, care vineri a declarat că economia SUA s-ar putea încălzi, dacă Fed va amâna prea mult adoptarea unei politici monetare mai restrictive.

Bursa de la Paris a închis cu o scădere de 1,1%, acțiunile germane s-au depreciat cu 1,3%, iar piețele de capital din Londra și Milano, cu 1,1%, respectiv 1,3%.

Teama investitorilor că nu vor mai primi noi doze din drogul stimulării monetare depreciază acțiunile, titlurile de stat și mărfurile CITEȘTE ȘI Teama investitorilor că nu vor mai primi noi doze din drogul stimulării monetare depreciază acțiunile, titlurile de stat și mărfurile

Comentariile lui Rosengren au fost însă contrazise de șeful Fed Boston, Neel Kashkari, care a spus că problemele cu care se confruntă economia SUA nu pot fi soluționate cu ajutorul politicilor monetare, astfel că nu există o nevoie stringentă ca banca centrală să acționeze.

“Nu pare să fie o mare urgență pentru a face ceva“, a spus, luni, Kashkari într-un interviu pentru CNBC.

Principalii indici ai bursei de la New York au inversat pierderile din prima parte a tranzacțiilor, iar la ora publicării știrii se apreciau cu până la 0,8%, susținuți de evoluția companiilor din tehnologie, telecom și energie, acestea din urmă beneficiind de revenirea în teritoriu pozitiv a cotațiilor petrolului.

Investitorii vor urmări astăzi discursul guvernatorului Fed Lael Brainard, ultimul discurs public al unui oficial Fed înaintea ședinței din 20-21 septembrie, pentru a vedea dacă aceasta a renunțat la atitudinea conservatoare sau a adoptat un ton mai agresiv în ceea ce privește o eventuală majorare a dobânzilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
actiuni
evolutii