Acțiunile europene au scăzut vineri după atentatul de la Nisa, dar au încheiat săptămâna pe verde

Acțiunile europene au scăzut vineri după atentatul de la Nisa, dar au încheiat săptămâna pe verde
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 iul 2016

Acțiunile europene au scăzut ușor vineri, în urma atacului de la Nisa în care circa 84 de oameni au fost uciși, cele mai afectate fiind acțiunile companiilor din industria hotelieră și transport aerian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a scăzut, în ședința de vineri, cu 0,17%.  Pe parcursul săptămânii, indicele a avansat însă cu circa 3%.

Joi, indicele a crescut pentru a cincea oară în ultimele șase ședințe, atingând cel mai ridicat nivel înregistrat după votul britanicilor în favoarea desprinderii de Uniunea Europeană.

Un trăgător aflat la volanul unui camion de mare tonaj a intrat în mulțime la Nisa, joi seara, de Ziua Națională a Franței, ucigând cel puțin 84 de oameni și rănind 200, atacul fiind calificat de președintele Francois Hollande drept unul terorist

Atacul terorist a influențat negativ acțiunile europene, în special companiile din turism și transporturi.

Acțiunile operatorului francez de hoteluri Accor Hotel, care deține și brandul Ibis, au scăzut cu 4%. Titlurile companiei de turism britanice Thomas Cook Group au pierdut 4,2%. Și companiile aeriene au înregistat scăderi, Air France-KLM coborând cu 1,6% , easyJet cu 2,7 și International Consolidated Airlines Group, proprietarul British Airways cu 0,9%.

Indicele FTSE 100 al bursei londoneze a avansat cu 0,2%, recuperând declinul de ieri. Indicele a pierdut ieri 0,2% din valoare după Banca Angliei a menținut rata dobânzii de referință la minimul record de 0,5%. Analiștii anticipau că instituția va reduce dobânda cheie pentru prima dată în ultimii șapte ani pentru a reduce impactul negativ asupra economiei al votului pro-Brexit. Oficialii instituției anticipează că vor adopta noi măsuri de stimulare în august, după ce vor avea la dispoziție mai multe date legate de starea economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx europe 600
actiuni
ftse 100
nisa
atac
atentat
bursa