Acțiunile europene au urcat la maximul ultimilor doi ani

Acțiunile europene au urcat la maximul ultimilor doi ani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 feb 2024
Indicele bursier european de referință a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, pe fondul creșterii acțiunilor din domeniul sănătății.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Acțiunile franceze și germane au pierdut însă din avânt după ce, săptămâna trecută, au atins niveluri record, deoarece îngrijorările economice au influențat apetitul investitorilor.
 
Indicele paneuropean STOXX 600 a urcat pentru a patra zi la rând, la maximul ultimilor doi ani. Volumele de tranzacționare au fost reduse, piețele americane fiind închise.

Rusia a confiscat fabrica de dulciuri a fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko CITEȘTE ȘI Rusia a confiscat fabrica de dulciuri a fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko

Sectorul sănătății a urcat cu 1%, atingând, de asemenea, un maxim al ultimilor aproape doi ani, condus de AstraZeneca, care a crescut cu 3,2% după ce medicamentul său împotriva cancerului, Tagrisso, a fost aprobat de către autoritățile americane pentru utilizarea în combinație cu chimioterapia în tratarea unui tip de cancer pulmonar.

Sectorul materiilor prime a pierdut 1%, în condițiile în care prețurile cuprului au scăzut după ce China a menținut stabile dobânzile cheie pentru împrumuturile pe termen mediu.
 
Indicele de referință al Franței a stagnat, după ce guvernul și-a redus prognoza de creștere a PIB-ului pentru 2024 la 1%, de la 1,4%.
 
În Germania, Bundesbank a afirmat, într-un raport lunar, că economia se află, probabil, în recesiune din cauza cererii externe slabe, a consumatorilor prudenți și a stagnării investițiilor interne. Indicele de referință DAX a scăzut cu 0,2%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
bursa
actiuni europene