Acțiunile europene încep săptămâna în revenire. Declin accentuat pentru Unilever

Acțiunile europene încep săptămâna în revenire. Declin accentuat pentru Unilever

Foto dreamstime.com

scris 17 ian 2022

Acțiunile europene au început săptămâna cu o ședință "verde", în revenire după declinul consemnat săptămâna trecută.

Indicele Stoxx 600 a crescut cu peste 0,7%, după ce săptămâna trecută a avut cel mai mare declin din noiembrie.

Vânzările de mașini electrice le-au depășit pe cele ale modelelor diesel pentru prima dată CITEȘTE ȘI Vânzările de mașini electrice le-au depășit pe cele ale modelelor diesel pentru prima dată

Indicele Dax (Frankfurt) s-a apreciat cu circa 0,35%, iar CAC 40 (Paris) și FTSE 100 (Londra) au urcat cu aproape 0,9% fiecare.

Acțiunile Unilever au pierdut 7% după ce GlaxoSmithKline (GSK) i-a respins oferta de 50 de miliarde de lire sterline (68,4 miliarde de dolari) pentru divizia sa de bunuri de consum, spunând că "subevaluează în mod fundamental" afacerea și perspectivele sale de viitor.

Acțiunile băncii elvețiene Credit Suisse au scăzut cu circa 2,3% după demisia președintelui. António Horta-Osório a demisionat din funcția de președinte al Credit Suisse după ce a încălcat regulile de carantină. Plecarea lui Horta-Osório este o nouă lovitură pentru giantul elvețian care s-a confruntat recent cu o serie de probleme, inclusiv pierderi masive după prăbușirea Archegos Capital. Horta-Osório era responsabil de implementarea noii strategii a băncii.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
unilever
gsk
credit suisse