Acțiunile UiPath, la un nou minim record. Declin consistent la nivelul săptămânii

Acțiunile UiPath, la un nou minim record. Declin consistent la nivelul săptămânii
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 ian 2022

Acțiunile UiPath au coborât la un nou minim record și au încheiat săptămâna cu un declin consistent, care “a șters” câștigul consemnat în prima parte a săptămânii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile UiPath s-au corectat cu până la 5,3% în tranzacțiile de vineri, până la un minim de 35,61 dolari/unitate, cel mai scăzut preț de la listarea companiei pe bursa newyorkeză, în aprilie anul trecut.

Acțiunile furnizorului de software RPA au închis sesiunea bursieră cu un declin de 2,34%, la prețul de 36,73 dolari, conferind companiei o capitalizare de 19,29 miliarde de dolari.

FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

La acest preț, deținerea lui Daniel Dines, cofondatorul UiPath și cel mai bogat român, este evaluată la aproximativ 4,07 miliarde de dolari.

Acțiunile americane au închis mixt vineri, însă toți cei trei indici principali au suferit pierderi săptămânale, în condițiile în care perspectiva majorării dobânzilor și datele economice mai slabe au pus sub semnul întrebării forța redresării post-pandemie, potrivit MarketWatch.

UiPath a pierdut 6,3% din valoarea de piață la nivelul întregii săptămâni, înregistrând corecții în patru dintre cele cinci sesiuni de tranzacționare. Titlurile companiei s-au apreciat puternic marți, în contextul reactivării interesului la cumpărare pentru acțiunile din tehnologie și sprijinite de anunțul UiPath privind semnarea unui parteneriat cu Avison Young, cel mai mare broker independent din sectorul imobiliar canadian.

În decembrie, acțiunile UiPath au suferit un recul de aproape 11%. O serie de analiști și-au redus prețul-țintă pe titlurile companiei luna trecută, considerându-le supraevaluate, în pofida rezultatelor financiare care au depășit estimările.

Opiniile sunt însă împărțite, mai mulți analiști și case de brokeraj incluzând acțiunile UiPath în categoria “overweight”, semn că anticipează o performanță superioară sectorului din partea companiei în următoarele 6-12 luni.

Printre aceștia se numără analiștii Wells Fargo, cu un preț-țintă pe titlurile UiPath de 60 dolari și recomandare de cumpărare, precum și Morgan Stanley, cu un preț-țintă de 74 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
actiuni uipath
daniel dines
minim record
scadere actiuni