Acțiunile europene încep săptămâna în scădere, pe fondul amplificării tensiunilor comerciale SUA-China. Trump: “Negociatorii noștri de top au fost sunați azi-noapte din China”

Acțiunile europene încep săptămâna în scădere, pe fondul amplificării tensiunilor comerciale SUA-China. Trump: “Negociatorii noștri de top au fost sunați azi-noapte din China”
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 aug 2019

Acțiunile europene au început tranzacțiile de luni în scădere, în ton cu piețele de capital asiatice, în contextul escaladării conflictului comercial SUA-China, după ce cele două mari puteri economice au anunțat noi creșteri ale tarifelor pentru importuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vineri, autoritățile de la Beijing au decis majorarea, în două etape, a taxelor vamale pentru importuri americane în valoare de 75 miliarde de dolari pe an, în replică la o măsură similară luată recent de SUA.

Răspunsul de la Washington a venit câteva ore mai târziu, președintele Donald Trump anunțând creșterea cu cu încă 5% a tarifelor pentru importurile de bunuri chinezești.

Casa Albă: Președintele Trump regretă că nu a majorat mai mult tarifele pentru produsele chinezești CITEȘTE ȘI Casa Albă: Președintele Trump regretă că nu a majorat mai mult tarifele pentru produsele chinezești

Acțiunile americane s-au depreciat cu peste 2% vineri, iar principalii indici bursieri din Asia au închis sesiunea de luni cu scăderi de până la 2,4%. Yuanul a scăzut față de dolar pentru a opta zi consecutivă.

În Europa, indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 0,5% în debutul tranzacțiilor de astăzi, declinul fiind atenuat ulterior de noi comentarii făcute de Trump. Potrivit președintelui american, Casa Albă a primit două telefoane de la Beijing în weekend, iar SUA și China vor lansa discuții “foarte serioase” pe tema relațiilor comerciale bilaterale.

“Negociatorii noștri de top au fost sunați azi-noapte din China pentru a reveni la masa discuțiilor”, a spus Trump luni, citat de MarketWatch.

În jurul orei 11:40, Stoxx Europe 600 consemna un declin de 0,24%, iar indicele FTSE 100 de la Londra se deprecia cu 0,47%, în timp ce indicele DAX de la Frankfurt și CAC 40 de la Paris înregistrau aprecieri ușoare.

Contractele futures pentru acțiunile americane, care au scăzut cu peste 1% înaintea declarațiilor lui Trump, au trecut pe creștere, indicând un debut pozitiv pentru bursa de la New York astăzi.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
razboi comercial
sua
china
tarife importuri
negocieri