Acțiunile europene închid în scădere, trase în jos de petrol și rezultatele financiare slabe

Acțiunile europene închid în scădere, trase în jos de petrol și rezultatele financiare slabe
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 nov 2016

Acțiunile europene au închis în scădere marți, pentru a șaptea ședință consecutiv, trase în jos de cotațiile petrolului și rezultatele financiare publicate de unele companii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a închis în scădere cu 1,07%, după un declin de circa 0,5% consemnat luni.

Printre cele mai slabe evoluții bursiere s-a numărat banca britanică Standard Chartered, ale cărei acțiuni au pierdut 5,4% din valoare după ce a raportat un profit sub așteptări. Totodată, banca a anunțat că este ținta unei investigații în Hong Kong, din cauza unei oferte publice inițiale la care banca a participat în 2009.

Acțiunile grupului britanic de petrol și gaze BP au coborât cu 4,4%. BP a raportat marți un profit de 933 milioane de dolari, aferent celui de-al treilea trimestru,  față de 1,8 miliarde în perioada echivalentă din 2015.

Pe de altă parte, acțiunile Royal Dutch Shell au crescut cu 2,93%, pe fondul rezultatelor financiare bune. Profitul net al Shell a depășit așteptările analiștilor în trimestrul al treilea, după ce achiziția BG Group a contribuit la creșterea producției de petrol, compensând declinul prețurilor.

Cotațiile petrolului au continuat declinul din ultima săptămână, în pofida unui ușor avans în prima parte a zilei. În jurul orei 20:00, ora României, petrolul Brent cobora cu circa 1,4%, la 47,9 dolari pe baril, iar West Texas Intermediate, cu 1%, la 46,4 dolari pe baril.

Investitorii văd tot mai puține șanse ca un plan de reducere a producției între statele membre ale Organizației Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), agreat luna trecută, să se materializeze. Ca urmare, Stoxx Europe 600 Oil and Gas, al companiile din petrol și gaze, a coborât cu aproape 1,2% în ședința de marți.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
stoxx europe 600
petrol
bp
shell