Rezervele valutare administrate de BNR au crescut în octombrie cu peste 1 miliard de euro, la 34,35 miliarde euro

Rezervele valutare administrate de BNR au crescut în octombrie cu peste 1 miliard de euro, la 34,35 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2016

Rezervele valutare gestionate de Banca Națională a României (BNR) au crescut în luna octombrie cu 1,048 miliarde euro, sau 3,1%, față de septembrie, ajungând la 34,347 miliarde euro, în special ca urmare a intrării în rezerve a sumelor obținute din emisiunea de obligațiuni în euro a Ministerului Finanțelor, realizată la finalul lunii septembrie, arată datele publicate marți de banca centrală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La finalul lunii septembrie, rezervele se situau la 33,299 miliarde euro.

În octombrie au intrat în rezervele valutare 1,777 miliarde euro, din care  1 miliard de euro au venit din emisiunea de bonduri a Ministerului Finanțelor. Fără a lua în calcul emisiunea, intrările sunt apropiate de cele din septembrie, scrie News.ro.

Ieșirile au fost mai mici, de 729 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de bănci, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Banca Națională obligă băncile din România să depună 10% din pasivele în valută la BNR, pentru scadențele reziduale de peste doi ani.

Efectul inflației din Venezuela: oamenii preferă să cântărească banii decât să îi numere CITEȘTE ȘI Efectul inflației din Venezuela: oamenii preferă să cântărească banii decât să îi numere

Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone, dar valoarea sa a scăzut la 3,88 miliarde euro, de la 3,96 miliarde euro în septembrie, ca urmare a reducerii cotațiilor metalului galben.

Rezervele internaționale ale României, care însumează valute și aur, erau la finalul lunii octombrie de 38,225 miliarde euro, în creștere cu 2,6% față de luna precedentă.

În luna noiembrie, Ministerul Finanțelor are de plătit 172 milioane euro în contul datoriei publice denominate în valută. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
rezerve valutare