Acțiunile europene înregistrează scăderi după două zile de revenire

Acțiunile europene înregistrează scăderi după două zile de revenire
scris 31 mar 2016

Acțiunile europene au înregistrat scăderi în prima parte a ședinței de joi, extinzând pierderea trimestrială, în pofida unui avans la începutul săptămânii, transmit MarketWatch și Bloomberg.

În jurul orei 11:30, indicele Stoxx Europe 600 era în cădere cu 1,2%, cele mai pronunțate scăderi fiind consemnate în sectorul energetic și în sectorul financiar.

Evoluția negativă a fost influențată și de scăderea cotațiilor petrolului.

Pe bursa de la Londra, petrolul Brent cu livrare în mai era în declin cu 0,9%, la 39 dolari/baril, în timp ce, la New York, West Texas Intermediate (WTI) înregistra un avans de 1,3%, la 37,8 dolari/baril.

Pe parcursul primului trimestru al anului, indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu peste 7%.

EXCLUSIV Maximum 5.000 de lei, prețul plătit de Asociația Investitorilor pentru a bloca operațiunea de consolidare a acțiunilor SIF Moldova CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Maximum 5.000 de lei, prețul plătit de Asociația Investitorilor pentru a bloca operațiunea de consolidare a acțiunilor SIF Moldova"Acțiunile întâmpină probleme în pofida unui avans susținut de Yellen la mijlocul săptămânii. Faptul că dolarul american a găsit suport la minimul de la mijlocul lunii reduce avansul materiilor prime și temperează apetitul la risc", spun analiștii de la Accendo Markets.

La Londra, indicele FTSE 100 era, joi, în scădere cu 0,6%, la fel ca DAX (Frankfurt), în timp ce CAC 40 (Paris) pierduse 1,2%.

Dolarul s-a depreciat marți și miercuri, după ce președintele Rezervei Federale (Fed) a SUA, Janet Yellen, a afirmat că este nevoie de prudență în majorarea ratelor de dobândă, ceea ce a întărit convingerile investitorilor că instituția nu va majora luna aceasta dobânda cheie. Comentariile lui Yellen au dus la creșterea prețului petrolului, după cinci ședințe consecutive de declin.

Totodată, principalele burse europene au crescut miercuri, pentru a doua zi consecutiv, alimentate de optimismul investitorilor după comentariile președintelui Fed.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europe
stoxx europe 600
burse
dolar
petrol
brent
wti
cac 40
ftse 100
dax